Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cònsol honorari d’Israel, nou secretari general dels consolats de Barcelona
  • CA

Renovació als consolats de Barcelona. El cònsol honorari d’Israel, Yosef David Sánchez-Molina, ha estat presentat oficialment aquesta setmana com a nou secretari general del Comitè Executiu del Cos Consolar de Barcelona, l’òrgan que vetlla pel lliure exercici de la representació consular a la capital catalana.

L’executiva que presideix aquest ens es renova cada dos anys i compta amb més d’una desena de càrrecs diferents. Entre els membres que formen part d’aquest comitè hi ha almenys tres posicions que recauen en mans dels cònsols que porten més temps exercint aquesta activitat a Barcelona. En aquest cas, els més veterans són el cònsol general de Romania, Manuel Plesa; la cònsol general de Polònia, Karolina Cemka; i el cònsol d’Ucraïna, Artem Vorobyov.

La nova executiva del Comitè Executiu del Cos Consolar de Barcelona compta també amb Francisco Javier Ruiz Gil-cònsol honorari de Finlàndia- com a cap de relacions internacionals i amb Francisco A. Granero -cònsol general honorari de Mònaco- en qualitat de tresorer. El flamant equip tindrà enguany un total de sis vocals: el cònsol de Bulgària, Tsvetelin Tsolov; el de Kazakhstan, Rinat Dyussembayev; el de Georgia, Alexander Chkuaseli; el d’El Salvador, Benito Miró Castells; el cònsol honorari d’Uzbekistan, Pere Vicens Rahola; i l’honorari de Letònia, Ricardo Tobar Pascual.

Objectius

“El nou Comitè Executiu té la intenció de recuperar una tradició de 200 anys: que el Cercle del Liceu sigui la seu social del Cos Consular del Barcelona”, explicava Sánchez-Molina en declaracions als mitjans el passat març, quan es va fer públic que seria el nou secretari general de l’ens. En aquella mateixa roda de premsa, el cònsol honorari d’Israel marcava com a objectius del seu mandat facilitar la cooperació mútua entre els diferents consolats i entre les delegacions i el govern espanyol i també remarcava la voluntat de tenir presència en els principals col·legis professionals de la ciutat, com el d’advocats, el d’economistes o el d’arquitectes.

Tercera ciutat del món amb més consulats

Segons les últimes dades facilitades pel Comitè Executiu del Cos Consolar de Barcelona, la capital catalana compta amb un total de 98 consultats. Aquesta xifra situa la ciutat barcelonina com el tercer municipi del món amb més delegacions d’aquesta mena després de Nova York i Hong Kong.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa