Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El CDR de les Corts desafia el govern del districte per la retirada del llaç groc
  • CA

El xou del llaç groc al districte de Les Corts promet portar cua. El govern del districte, liderat pel regidor socialista Xavier Marcé, va retirar la simbologia en solidaritat amb els presos polítics i i els exiliats el passat dilluns. Una acció ràpida i inesperada que va ser justificada en el compliment de la llei electoral. De fet, la desaparició dels llaços es va fer pública per un tuit de la secció de Ciutadans al districte. Celebraven que es guanyava “en imparcialitat i qualitat democràtica”. Els fets, però, es van guanyar la reprovació d’ERC, JxCat i la CUP. I també del CDR de Les Corts, que lluny de l’oficialitat de la política, van prometre respondre-hi.

Tant és així que la passada matinada van passar a l’acció tot fent diverses pintades. Algunes d’elles a la seu del districte. Es van dibuixar llaços grocs i la paraula “Llibertat”. La intenció era que hi duressin “un parell de dies”, expliquen fonts de l’agrupació independentista a aquest diari. Tanmateix, ràpidament havien desaparegut. De fet, el lapse temporal va ser, com a màxim, de vuit hores entre el fet vandàlic i l’eliminació del rastre. El CDR concreta que va fer l’acció a la una de la matinada del dissabte. A les nou del matí, però, quan un company del col·lectiu va passar per davant de la seu del districte, els missatges ja no hi eren. 

Segons ha pogut saber aquest diari, la situació no és excepcional. La pintura sobre el vidre no requereix l’enviament d’una brigada específica i pot quedar netejada pel servei habitual de cada nit. Encara i així, un portaveu del CDR de les Corts avisa que “això no ha fet més que començar”. La seva intenció és mantenir la mateixa línia d’actuació per visibilitzar la situació dels presos polítics i els exiliats, més encara després de les detencions contra independentistes d’aquesta setmana. De fet, el mateix grup va fer altres pintades amb les consignes “Llibertat detingudes” i “Totes som CDR” a parets del barri, però no de l’edifici municipal. Aquestes no havien estat esborrades al matí. 

Així, amb aquest nou panorama, s’acaba de completar el que s’ha convertit en un debat calent a les Corts. La regidoria a càrrec del PSC i la presidència en mans de Ciutadans, amb Paco Sierra al capdavant, provoca que una bona part de l’independentisme estigui a sobre de cada decisió de l’ens del districte. Per això, quan es va fer pública la retirada del llaç groc de l’edifici de la plaça de Comas, diversos regidors van alçar la veu. 

Un d’ells va ser Jordi Castellana, adscrit a les Corts per ERC. En una conversa amb el TOT Barcelona, va destacar que “no se n’havia parlat” i que es van assabentar per la piulada de la formació taronja. “És un fet prou rellevant i volem saber si és temporal per al període electoral o una decisió estructural. El govern de la ciutat és un i l’alcaldessa és Ada Colau”, va reblar. En aquest sentit, va destacar que no ha quedat clar quin és el criteri del nou govern municipal de BComú i PSC per mantenir el llaç groc -o no- a cada districte. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa