Dos guàrdies urbans es contradiuen en el judici per la protesta contra la detenció de Puigdemont

L’Audiència de Barcelona ha jutjat aquest dilluns els dos manifestants acusats de presumptes desordres públics i atemptat a l’autoritat durant la protesta davant la Delegació del govern espanyol a Barcelona per la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya, al març del 2018.

La fiscalia demana sis anys de presó per a Lluís Mollon, acusat de llançar una ampolla de vidre contra una unitat mòbil dels Mossos d’Esquadra i d’entravessar contenidors al carrer per impedir el pas de la policia. Per a l’altra acusada, Laia Roca, el fiscal demana dos anys de presó per haver ajudat Mollon amb un dels contenidors per “obstaculitzar” la tasca policial. 

[r:1]

Els agents de la Guàrdia Urbana han dit que van veure Mollon llançar una ampolla de vidre que es va trencar en topar contra un vehicle dels Mossos i moure contenidors. Els Mossos d’Esquadra, però, mai van deixar constància que una ampolla de vindre impactés contra un vehicle del cos, com ha remarcat l’advocada defensora, Laia Serra, durant el judici. Mollon i Roca han negat haver comès cap dels actes dels quals se’ls acusa.

Segons el relat d’un dels agents de la Guàrdia Urbana, en el moment en què s’hauria produït el llançament no hi havia cap efectiu dels Mossos al voltant dels vehicles. Un altre agent, però, ha declarat que hi havia mossos al costat dels vehicles. Aquesta no ha estat l’única contradicció entre els agents.

Un d’ells ha dit que van identificar els acusats una hora després dels fets perquè hi havia aldarulls pels carrers per on passaven. Contràriament a aquesta versió, l’agent que va seguir durant una hora els acusats fins a la seva identificació ha assegurat que va ser un camí tranquil

Uns vídeos que mostren que no hi va haver aldarulls, prova de la defensa

En declaracions als mitjans de comunicació després del judici, l’advocada defensora ha confiat que els tres vídeos aportats com a prova per demostrar que no hi va haver aldarulls al lloc on suposadament van succeir els fets siguin la “prova capital” que porti a l’absolució dels acusats. Serra els ha considerat una “prova objectiva” que contradiu la versió de la Guàrdia Urbana i és per aquest motiu que ha confiat que puguin conduir a l’absolució dels acusats o, com a mínim, a una rebaixa dels delictes “extrems” dels quals s’acusa Roca i Mollon. 

A més, Serra ha apuntat que el fet que el ministeri fiscal vinculés els fets als CDR, que havien convocat protestes contra la detenció de Puigdemont, va “contaminar” la investigació i ha contribuït al fet que s’hagin agreujat els delictes als quals s’acusa els dos activistes. Sobre les contradiccions en les versions dels agents de la Guàrdia Urbana, l’advocada ha confiat que el tribunal les sàpiga “valorar”. 

El ministeri fiscal, però, ha considerat que els vídeos són “inoperants”. Davant el que ha considerat una protesta de “legítim rebuig polític” cap a la detenció de Puigdemont, el fiscal ha apuntat que, en negar els fets, els acusats estan “rebutjant el comportament” del qual se’ls acusa.  La sentència contra els dos activistes es coneixerà el 31 de juliol.

Els acusats confien a obtenir l’absolució 

En nom dels dos acusats, Roca ha dit després del judici que esperen obtenir l’absolució en un cas que creuen que ha crescut “de manera desproporcionada”. “No ens imaginàvem que ens trobaríem afrontant aquestes penes”, ha assenyalat Roca, que ha apuntat que els darrers mesos han estat “molt durs”. “La sensació no és dolenta”, ha afirmat Roca.

Davant de l’edifici on s’ha celebrat el judici s’han concentrat una trentena de persona per donar suport als activistes acusats. ”Laia i Lluís, absolució”, ”Ni un dia, ni vuit anys” i ”prou repressió” han estat alguns dels crits que s’han pogut sentir darrere dues pancartes que demanaven l’absolució de Mollon i Roca. En sortir, els dos acusats han agraït les mostres de suport dels concentrats. “La solidaritat és la millor arma per fer front a la repressió”, ha subratllat Roca.

Comentaris

    Pregunta (molt pertinent): Juliol 08, 2019 | 20:34
    els fiscals senten dolor?

Nou comentari

Més notícies

La Fiscalia demana 6 anys de presó pel llançament d’una ampolla a un cotxe dels Mossos

L'Audiència de Barcelona jutja aquest dilluns dos manifestants contra la detenció de Puigdemont a la Delegació del govern espanyol