Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
DOCUMENTS | La citació judicial a Ada Colau com a “investigada”
  • CA

El jutjat d’instrucció número 21 de Barcelona ha admès a tràmit la querella de l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica contra Ada Colau i ha citat l’alcaldessa perquè declari com a “investigada” el pròxim 4 de març per presumptes irregularitats en la concessió de subvencions de l’Ajuntament.

La citació judicial que ha remogut la política barcelonina aquest dimecres i a la qual el TOT Barcelona ha tingut accés concreta els cinc presumptes delictes que s’imputen a Colau: prevaricació, frau en la contractació, malversació de fons públics, tràfic d’influències i negociacions prohibides. A més, a la interlocutòria s’esmenta la documentació que el jutge Ignacio Sánchez García-Porrero reclama al Consistori per comprovar si va existir un suposat favoritisme a entitats afins a Colau en el repartiment d’ajuts públics.

El magistrat demana recopilar “els expedients de tots els convenis signats” per a la “obtenció o concessió de subvencions en el període 2014-2021” a favor de les organitzacions que apareixen en l’escrit de la querella presentada per l’organització denunciant. Entre les entitats que l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica assenyala, hi figurarien l’Observatori DESC, Enginyers sense Fronteres, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i l’Aliança contra la Pobresa Energètica.

A més, l’instructor acorda sol·licitar a la Fiscalia Provincial de Barcelona que remeti “la integritat de les seves diligències d’investigació” sobre l’adjudicació de subvencions de l’Ajuntament i que es van arxivar el juliol passat. No és l’únic antecedent judicial que va acabar tancant-se sobre les sospites d’un suposat tracte de favor en l’assignació de part dels fons públics que el govern municipal de Colau ha transferit els últims anys. El Tribunal de Comptes també va tombar una denúncia presentada per Ciutadans pels mateixos fets.

Alhora, el jutge insta a rebre l’informe del departament d’Intervenció de l’Ajuntament que consta a les diligències que la Fiscalia va obrir sobre la concessió de subvencions municipals. També requereix la resolució amb què el Ministeri Públic va posar fi a les indagacions l’any passat. De tot plegat, Colau n’haurà de donar compte el 4 de març a partir de les 10:30 hores a la Ciutat de la Justícia, a poc més d’un any vista de les eleccions municipals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa