El PSC tenia dos grans objectius per a aquestes eleccions, dels quals n’ha complert un amb escreix i ha fracassat en el segon. La idea de Jaume Collboni era revalidar l’èxit en els barris perifèric i pescar vots a la part alta de Barcelona, força pròxima a les polítiques de Xavier Trias. En aquest sentit, els socialistes han aconseguit tenyir de vermell el costat Besòs de la ciutat, imposant-se als districtes de Nou Barris, Sant Andreu, Horta – Guinardó i Sant Martí.

La victòria a Nou Barris, feu socialista que ja van recuperar el 2019, és aclaparadora. El PSC s’endú tres de cada deu vots i duplica pràcticament els resultats dels Comuns, vencedors el 2015 en aquesta zona. Més tímida és la victòria a la resta dels districtes, amb el 23,3% dels vots a Sant Andreu i el 22,45% a Horta-Guinardó, on la polèmica gestió de la massificació dels búnquers del Carmel no ha passat factura. Molt més ajustada ha estat la batalla a Sant Martí, on només 1,74 punts separen Collboni (22,89%) de Colau (21,15%).

El vot moderat no fa costat Collboni

El PSC també ha intentat imposar-se, sense èxit, als districtes de Sarrià – Sant Gervasi i les Corts. El vot conservador i una part important del vot moderat ha optat per Xavier Trias. A Sarrià – Sant Gervasi, TriasxBCN s’endú el 40% dels vots i el PP 14,92%. Per tant, el PSC queda com a tercera força més votada. Una situació similar es dibuixa a les Corts, malgrat que Collboni s’imposa, en aquest cas, a Daniel Sirera (PP) per un estret marge de vots. D’altra banda, l’Eixample, districte amb més votants, ha quedat repartit entre Comuns i TriasxBCN, amb el PSC com a tercera força.

Sants – Montjuïc i Ciutat Vella, dos districtes amb tendència de vot progressista, se l’han endut els Comuns, encara que amb un estret marge d’avantatge amb el PSC. Ciutat Vella era una de les apostes de Collboni per aquestes eleccions, des d’on ha fet diversos mítings i ha intentat situar la seguretat com a eix principal del discurs, situant Albert Batlle, responsable municipal de seguretat, al capdavant del districte si el PSC aconseguia l’alcaldia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa