El director de la policia espanyola reobre la polèmica de Via Laietana amb una postal de Nadal

Francisco Pardo Piqueras envia una felicitació amb una foto de la comissaria i un article de la Constitució | L'Ajuntament va aprovar el mes passat negociar el trasllat dels agents a un altre local

La polèmica generada arran d’una petició del regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, per reactivar la demanda ciutadana perquè la Prefectura de la Policia Nacional espanyola es traslladi –i deixi el local de la comissaria de Via Laietena per a un espai de memòria històrica– torna a tenir ara un nou capítol. L’ha obert el director general del cos estatal, Francisco Pardo Piqueras, que ha triat una imatge d’una nena abraçada a un agent davant de la comissaria per desitjar bones festes al seu entorn.

Segons recull l’agència Europa Press, la postal mostra una foto del 20 d’octubre, en què alguns ciutadans van presentar-se a la porta de l’edifici –vinculat a un llarg historial de tortures durant el franquisme– per agrair als agents la seva intervenció contra les protestes per la sentència del Procés la setmana del 14 d’octubre, moltes de les quals van ser en aquell punt de la Via Laietana, on hi va haver moltes càrregues, molts ferits i diversos detinguts.

Dies després dels aldarulls, quan els carrers del voltant encara estaven plens de tanques, el regidor de Ciutat Vella, de Barcelona en Comú, va escriure a la prefectura per demanar que es normalitzés la circulació a la zona perquè els veïns poguessin fer vida normal i, de passada, va recordar que cal obrir el diàleg per buscar un lloc més adequat per a aquestes dependències policials.

Tot i que en cap moment insinuava que la Policia Nacional hagués de marxar de Barcelona, així va ser com ho va interpretar la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, que ho va qualificar de “mal acudt”. El comentari va empényer la tinenta d’alcaldia Laia Bonet –del PSC i membre del mateix govern muncipal que Rabassa, encapçalat per l’alcaldessa Ada Colau– a desautoritzar-lo públicament. Setmanes després, però, el PSC avalava una proposta presentada per ERC al ple –un cop transaccionada– i s’aprovava obrir una negociació per tramitar aquesta demanda social pendent, ja que els mateixos socialistes hi havien votat a favor al Congrés el 2017.

Sindicats i comandaments del cos policial espanyola van manifestar en aquell moment el seu malestar, i ara la postal nadalenca que envia Francisco Pardo Piqueras torna a insinuar que se’ls ha demanat que marxin de Barcelona quan inclou, darrere de la imatge de la Prefectura amb la nena abraçant-se a un policia, la citació de l’article 104.1 de la Constitució Espanyola del 1978, que diu: “Les forces i cossos de seguretat, sota la dependència de govern [espanyol], tindran per missió protegir el lliure exercici dels drets i llibertats i garantir la seguretat ciutadana “.

 

Comentaris

  X*2 26/12/2019 5:45 pm
  Au , a la merda, fora els tios de la porra contra el ciutada, de casa nostra i que s'enduguin la merda de constituciò dels militars franquistes
  Per què poseu l'opció de fer comentaris? 26/12/2019 9:53 pm
  Si amb prou feines en publiqueu cap.
  Es lo que tiene el nazismo, sólo nuestro pensamiento es el verdadero. 26/12/2019 10:00 pm
  La felicitación del niño independentista, es la única totalmente democrática; pero, por descontado con felicitaciones como la de este mierdecilla fanático, antes volarán los elefantes que se haga realidad la republiqueta.
  capitao lampiao 26/12/2019 11:14 pm
  El que han de fer es iniciar una inspeccio i obrir la voravia per comprovar la seguretat de la llum i l'aigua, tallar el subministra i deixar-ho tot penjat sis mesos.
  beeee 27/12/2019 6:29 pm
  que se vayan a zaragoza i asi veran los monegros i les cantaran una jota

Nou comentari