Demanen 10 mesos de presó per a un ultra que va agredir apoderats d’ERC i la CUP

El votant va increpar i colpejar els independentistes en un col·legi electoral de Barcelona el 2019

La fiscalia demana deu mesos de presó i 17.400 euros de multa i indemnitzacions contra un simpatitzant de Vox que va insultar i lesionar dos apoderats d’ERC i la CUP en un col·legi electoral de Barcelona durant les eleccions municipals i europees del maig del 2019. El fiscal l’acusa de delicte electoral, lesions, contra els drets fonamentals i contra la integritat moral. L’acusat es va identificar com a votant de Vox, portava una samarreta neonazi i mostra les seves simpaties per l’ultradreta a les xarxes socials.

Cap a les 19.00 l’acusat va entrar al seu col·legi electoral del centre cívic del barri de Torre Baró. Quan se li va acostar un apoderat de la CUP per preguntar-li si el podia ajudar, el votant el va reconèixer per la credencial i el va voler “ridiculitzar” i li va cridar: “No posaràs cap vot al meu sobre, sóc de Vox”, “fill de puta”, “roig de merda”, “el que volen aquests és trencar Espanya”. Un apoderat d’ERC que era a la zona també s’hi va acostar i el votant va etzibar-li “puto independentista, us esteu carregant el partit”.

“Maricón de merda”

Un cop va haver votat, es va girar cap a l’apoderat de la CUP i li va dir “maricón de merda”, a més d’intentar abalançar-se sobre ell, cosa que van poder impedir altres apoderats. A l’altre apoderat sí que li va donar un cop de puny a la cara. Durant el forcejament entre apoderats i votant, una dona va rebre un cop fort al pit i a la mà. El fiscal diu que amb la seva actitud desafiant el simpatitzant de Vox volia burlar-se dels dos apoderats independentistes i menysprear la seva ideologia, a més de pertorbar la tranquil·litat del col·legi electoral.

L’acusat, a més, portava una samarreta amb la inscripció AHTR, que vol dir Adolf Hitler Tenia Raó. En xarxes socials apareix amb un tatuatge d’un ‘skinhead’ crucificat i roba amb figures i lemes d’extrema dreta com Hogar Social Madrid. Per tot això, la fiscalia li demana pels delictes de lesions, delicte electoral amb l’agreujant de motivació ideològica, contra els drets fonamentals i contra la integritat moral. En total li demana 10 mesos de presó, 3 anys i 10 mesos d’inhabilitació per treballar en l’àmbit educatiu, esportiu o de temps lliure, quatre anys de prohibició i comunicació amb els dos apoderats, 1.200 euros d’indemnització als lesionats i 16.200 euros de multa.

Comentaris

    RAMON A 03/03/2021 11:56 am
    Tens sort que Hitler ja no hi es per que imagina el que et passaria a tu i a la vostra raca inferior segons ells
    Independentista 03/03/2021 12:04 pm
    I l'indultaran. I serà condecorat amb tots els honors.

Nou comentari