Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen 10 anys i mig de presó a un noi per les protestes postsentència

Deu anys i mig de presó. Aquesta és la petició de la fiscalia contra un noi que va participar a les manifestacions per la sentència del Procés que condemnava a 99 anys de presó els líders independentistes. Segons el ministeri públic, el processat va llançar una “pedra de grans dimensions” contra la policia. Uns fets que segons aquesta acusació constituirien un delicte de desordres pel que demanarien sis anys de presó i un d’atemptat pel que reclamen, 4 anys i mig de garjola. Tot agreujat per l’ús de disfressa, portar una “dessuadora vermella”. Curiosament un element que va servir per identificar-lo. El judici serà el proper 16 de febrer.

Seguint el relat de l’escrit d’acusació del fiscal, el fets es van registrar el 18 d’octubre de 2019, quan en el marc de la “vaga general” convocada en protesta contra la condemna es va concentrar una “trentena de persones” als voltants del carrer Balmes cap a les onze de la nit. El fiscal interpreta que aquestes persones portaven en l’ànim fer “actes vandàlics d’extrema violència amb el propòsit comú de paralitzar l’activitat de la zona”. És més, la seva intenció segons el ministeri públic era “alterar el normal desenvolupament provocant un estat generalitzat d’inseguretat pública i confusió general”. Fins i tot, dona el seu escrit d’acusació dona per fet que “s’iniciaven els preparatius per a la crema de contenidors”.

Part de l’escrit d’acusació del noi que suposadament va llançar una pedra/Quico Sallés

En aquest marc, el fiscal apunta que tres dotacions policials van ser destinades a controlar aquella zona. “Cada cop que passaven els vehicles la trentena de persones els hi llançaven pedres”, assegura l’escrit. Ara bé, la geografia de la zona no debia quedar prou clara als que van elaborar l’atestat policial perquè afirmen que a la “cruïlla del carrer Balmes amb Plaça Catalunya” -un lloc inexistent, són dues ubicacions que no coincideixen- .

Tot i això asseguren en aquest punt que l’ara acusat, vestit amb una dessuadora vermella, els hi va tirar una “pedra de grans dimensions” quan la dotació policial desencotxava de la furgoneta. Un llançament que, també segons l’anàlisi de la fiscalia, només volia soscavar l’autoritat de la policia. De fet, els policies diuen que portava la dessuadora vermella amb caputxa amb ànim de no ser identificat. Precisament, l’identifiquen per aquesta peça de roba i més tenint present, que aquells dies, la roba majoritàriament utilitzada era de color fosc. La suposada pedra no va impactar en cap agent.

Tot i això, el jove va ser reduit a terra i detingut. Així mateix, puntualitzen que portava una bossa amb una samarreta negra. Un fet que, segons la fiscalia, era en “previsió de canviar-se d’indumentària al finalitzar les seves accions il·lícites i així dificultar la identificació”. La dessuadora i la samarreta són per tant elements de convicció per l’acusació de l’agreujant d’ús de disfressa.

Amb aquest relat, el ministeri demana al tribunal de la secció 10 de l’Audiència demana sis anys de presó per un delicte de desordres públics i 4 anys i mig de presó per un delicte d’atemptat contra l’autoritat, per l’agreujant de la disfressa.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: fat boy a febrer 12, 2022 | 00:21
  fat boy febrer 12, 2022 | 00:21
  Si es digues Borbon li podria cardar un tret al seu germa i no li passaria res.
 2. Icona del comentari de: Possem-nos les piles a febrer 12, 2022 | 01:34
  Possem-nos les piles febrer 12, 2022 | 01:34
  Més que un assassí o un violador? En aquests país estan sonats completament, i el pitjor es que els deixem fer i que controlin la nostra vida. Ja es hora de possar fre i liar-la de veritat contra tota aquesta tropa de criminals que ens controlen la vida.
 3. Icona del comentari de: Una a febrer 12, 2022 | 01:44
  Una febrer 12, 2022 | 01:44
  Agreujant de disfressa. Doncs el Ruiz Mateos va agredir un ex-ministre vestit de superman i no van demanar cap any de presó per aital acte.

Nou comentari

Comparteix