Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enganxada entre Societat Civil Catalana i la CUP i els CDR per un acte amb Manuel Valls al CCCB
  • CA

Societat Civil Catalana (SCC) ha tornat a ser objectiu de befes i protestes de l’independentisme barceloní. En plena polèmica pel tall que l’entitat espanyolista vol dur a terme cada setmana als Túnels de Vallvidrera, SCC ha anunciat que un acte aquest dijous a la tarda a la Sala Mirador del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La cita consisteix en la presentació d’un llibre crític amb el Procés i compta amb la participació del regidor Manuel Valls. Davant d’aquests dos fets, la CUP Ciutat Vella i altres comptes de CDR de la ciutat han iniciat una crida a través de les xarxes socials per cirticar l’acte. Una convocatòria que finalment ha quedat en no-res, perquè no ha tingut resposta al carrer. A les set de la tarda no hi havia ni un manifestant a les portes del CCCB.

“Denunciem i mostrem el nostre rebuig a què una organització d’extrema dreta pugui llogar un espai que és públic”, criticava al migdia el partit anticapitalista, que sosté que l’entitat unionista té una doble careta. “Malgrat el seu intent de fer un discurs transversal, SCC està integrada per militants d’extrema dreta” i “ha rebut el suport i manté vincles amb dirigents feixistes i organitzacions com Somatemps, Plataforma per Catalunya, Vox o el partit neonazi MSR”, afegien.

 

En el fil de missatges a Twitter, a més, mostraven imatges del mateix president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, en reunions amb la plana major de Vox Barcelona. El màxim responsable de SCC és un dels participants a l’acte, juntament amb Manuel Valls, la diputada de Cs Susana Beltrán i l’autor del llibre Telarañas, Juan Pablo Cardenal. Entre el text que feia circular el compte de CDR Raval-Gòtic, a més, s’assenyalava que “el CCCB va acollir un dels centres de votació de l’1 d’octubre de 2017” que ells van “defensar”. A més, des dels CDR apuntaven a “la complicitat” de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament com a propietaris de l’espai.

Societat Civil Catalana, per la seva part, ha respost adjuntant captures de pantalla de les crítiques i les ha vinculat a una “ideologia totalitària”. A més, s’ha sorprès que s’hagi anomenat “racista” al polític Manuel Valls, una referència en les piulades de la CUP de Ciutat Vella que recordava l’expulsió de persones gitanes que va impulsar quan era primer ministre a França. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa