Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP Barcelona reparteix 146.800 euros d’excedent salarial
  • CA

La CUP-Capgirem Barcelona ha repartit 146.804,14 euros d’excedent salarial de 2016 i 2017 entre 36 projectes socials de la ciutat de Barcelona. La formació ha presentat aquest dimecres els resultats de la campanya ‘Diners al carrer’, amb la que “retornen als veïns i veïnes” la part de sou dels càrrecs electes que supera el límit aprovat per l’organització el 2015. Eulàlia Reguant, Maria Rovira i Pere Casas tenen fixat un màxim de 2’5 vegades el sou mínim interprofessional. “Si no volem que es desacrediti la feina de les regidores, és important que siguem conseqüents amb el sou que cobrem”, ha asseverat Rovira.

Els projectes beneficiats són de temàtiques molt diferents, des de la prevenció de la pederàstia (4.368 euros per l’associació Mans Petites) fins a música jove al Fort Pienc (3.497 euros per la Casa Groga) o suport a les persones amb malalties mentals a través de tres entitats independents. També és divers el grau de concreció i hi ha propostes molt acotades com publicar un llibre sobre comunicació política a l’editorial Pol·lel (2.478 euros) al costat d’altres més genèriques com contribuir a la caixa de resistència del Sindicat de Llogaters (7.000 euros). També destaquen projectes territorials com Nou Barris LGTBI de visibilització a aquest col·lectiu, l’associació Lola No Estàs Sola que ajuda dones sense sostre, l’escola d’adults santsenca La Troca, la futura escola Arcàdia de Can Batlló, l’agrupament escolta Wéziza o el Casal Popular 3 Voltes Rebel del barri de la Guineueta, a Nou Barris. 

Els 36 projectes que van presentar candidatura han passat a la fase de votacions, en la que quasi 2.500 persones han escollit quins prioritzarien. Cadascú podia emetre fins a 5 vots i se n’han registrat 5.300, ha explicat Rovira. Cada projecte havia indicat la quantitat de diners que necessitava, fins a un màxim de 7.000 euros. “Hi ha hagut projectes que han renunciat a rebre més diners dels que demanaven, en una mostra d’ètica que ens ha impressionat”, ha reconegut la regidora portaveu. Rovira ha emfatitzat la diversitat de “lluites” que reflecteix el llistat de beneficiaris, que considera “un bon termòmetre de la realitat de la ciutat”.

Els excedents salarials de 2018 i 2019, ha respost a la premsa, es distribuiran en una campanya similar entre 2019 i 2020. La formació treballa també en com repartir els excedents de sou dels consellers de districte, una bossa de diners més petita perquè no tots els representats de la CUP estan alliberats i cobren per aquesta tasca. Els hi s’hi dediquen a jornada completa no poden depassar els 1.200 euros mensuals. 

“Acompanyament” als nous candidats 

Sobre el relleu polític aprovat aquest cap de setmana, amb Anna Saliente com a nova alcaldable de la CUP per Barcelona, els actuals regidors anticapitalistes han explicat que mantindran “les tasques institucionals”, a les que afegiran “l’acompanyament” als candidats en la dinàmica política municipal. “Els ajudarem a conèixer l’entramat polític i administratiu de l’ajuntament, a comprendre’n la complexitat”, ha dit Rovira. Després de les eleccions, ha afegit, els tres representants actuals tornaran “cadascú al seu nucli o casal”. “No marxem del tot”, ha reivindicat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa