Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP carrega contra l’acord de ciutat de Colau i Collboni: “Un pacte a mida dels poders econòmics”
  • CA

La CUP s’oposa frontalment al Pacte per Barcelona que promou el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni. El partit anticapitalista, que les darreres eleccions va perdre la representació al consistori, critica sense embuts l’escenificació de consens econòmic, polític i social que promou l’Ajuntament de Barcelona. El titllen de “pacte a mida dels poders econòmics” i neguen la major: “Rebutgem la idea de que aquest suposat consens sigui possible i ni tan sols desitjable”.

Consideren que els interessos de les classes populars divergeixen massa dels d’entitats patronals participants a la mesa com Foment del Treball, el Cercle d’Economia, Barcelona Global o ESADE: “Suggerir que grups socials i actors econòmics que vivim situacions diametralment oposades puguem prendre acords o beneir conjuntament un full de ruta municipal és ingenu o fal·laç“. “Barcelona és una ciutat atravessada per les desigualtats econòmiques i de poder, molt abans de que arribés la COVID-19”, avisen. “Tant el suposat consens olímpic, com els ara recuperats Pactes de la Moncloa, ens recorden com de nefastes han estat les conseqüències d’avalar la idea que pot haver-hi un projecte comú“, sostenen en un comunicat aquest dijous.

Ada Colau i Jaume Collboni, en la primera reunió del ‘Pacte per Barcelona’ / Ajuntament de Barcelona

També retreuen a l’executiu d’esquerres absències significatives en el llistat de convidats, on hi ha mig centenar de col·lectius: “Cap acord és de ciutat si no inclou els moviments socials i populars”. Citen per exemple que no està representat el sindicalisme alternatiu, el feminisme i l’ecologisme, el moviment de base per l‘habitatge, l’economia solidària i cooperativa o el moviment pro-decreixement turístic. Per a la CUP, això demostra “quin és el marc mental i els límits d’aquest espai”.

“Demanem a les entitats veïnals i als moviments socials que hi són presents que no avalin aquest full de ruta amb el seu vist-i-plau i que tant aviat com s’adonin d’aquestes limitacions i contradiccions, abandonin públicament aquesta taula”, reclamen en referència a entitats com la FAVB o el Sindicat de Llogateres.

Mals “presagis” per la insistència patronal

La CUP alerta, a més, que “no són cap bon presagi” per al mandat ni “la trajectòria recent del govern municipal en la concertació amb els poders econòmics i els seus grups de pressió” ni la insistència de les patronals en aconseguir ajudes “des del minut zero d’aquesta crisi”. Descarten que l’acord al que s’arribi “sigui en favor de les classes populars”, tant per “l’enfocament” com pels “objectius” del Pacte i els agents econòmics presents. “A les portes del Primer de Maig, s’evidencia més que mai que el pacte que necessita Barcelona és el que enderroqui els privilegis socials, enforteixi els serveis públics i reparteixi el treball i la riquesa”, sentencien. “L’acord que cal impulsar és el que asseguri que la crisi que ve no recaigui en la classe treballadora dels barris de Barcelona”, reblen.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: un tipo que vive en Tabarnia a abril 30, 2020 | 18:55
    un tipo que vive en Tabarnia abril 30, 2020 | 18:55
    perque en lloc de tan criticar no feu alguna coseta?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa