Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cuevillas, contrari a enfrontar-se a unes primàries amb Trias
  • CA

El diputat de Junts per Catalunya Jaume Alonso-Cuevillas s’ha mostrat aquest divendres contrari a enfrontar-se amb Xavier Trias en unes possibles primàries per encapçalar la llista per Barcelona a les properes eleccions municipals: “No em vull enfrontar a Trias en unes primàries”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Cuevillas ha dit que no ha pres encara “cap decisió” i que està “pendent” del que faci l’exalcalde.

Cuevillas ha recordat que el partit té ara un procés d’elecció de càrrecs interns, entre ells el president de la vegueria de Barcelona, i “han de passar moltes coses”. El diputat ha reiterat que “si Trias fa el pas, jo parlaré amb ell i decidirem què més convé”. Abans, però, Cuevillas espera que “s’esclareixi tot”. Ara bé, conscient que s’esgota el temps, Cuevillas ha subratllat que el candidat “ha de sortir el més aviat possible perquè pugui fer campanya”.

Junts valora l’efecte Trias

Junts per Barcelona podria remoure el tauler d’escacs electoral de Barcelona. L’exalcalde Trias guanya força com l’aposta del partit per mirar de recuperar l’alcaldia de la ciutat. Tal i com ha pogut saber el TOT Barcelona, JxCAT diposa d’una primera enquesta que donaria a l’exalcalde “moltes possibilitats de ser el candidat més votat el 28M, amb entre 10 i 11 regidors”. Uns resultats semblants als que va obtenir el 2015 -10 regidors, pels 11 d’Ada Colau- i que duplicarien la representació actual al consistori. El partit també ha sondejat què passaria amb altres candidats, i el resultat, segons han explicat al TOT, és que “es mantindrien resultats”.

Segons diverses fonts consultades per aquest mitjà, la direcció del partit perfila aquesta candidatura -tot i que caldrà un procés de primàries- perquè té diversos actius: “No tenim pressa, perquè en Xavier Trias no necessita presentació i la campanya seria curta, de fet, és la confrontació dels models Trias i Colau i tot és molt clar en aquest sentit”, assenyalen aquestes fonts. De fet, el mateix Trias va obrir la porta a ser candidat abans de les vacances, situant la seva decisió després del setembre i sempre que el partit quedés “endreçat” després del Congrés.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carxofa. a agost 15, 2022 | 12:37
    Carxofa. agost 15, 2022 | 12:37
    Quin parell,per regar lort.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa