Cs veu un “greuge” a Barcelona en el repartiment de fons als municipis

La presidenta del grup municipal, Luz Guilarte, critica que la capital catalana rebi del Gove "únicament 0,97 cèntims d'euro per habitant"

La portaveu de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, ​​Luz Guilarte, ha lamentat aquest dissabte el “nou i profund greuge de la Generalitat” amb la ciutat pel repartiment autonòmic de fons de cooperació local per fer front a la crisi del coronavirus. En un comunicat, el partit critica “el menyspreu cap als municipis catalans, especialment la ciutat comtal, a la que es destinarà únicament 0,97 cèntims d’euro per habitant” en l’assignació d’aquests fons.

Guilarte ha mantingut que els municipis necessiten “major implicació i sensibilitat” de l’administració catalana davant les necessitats de la ciutadania. “Els greuges de la Generalitat amb Barcelona es converteixen en tònica general”, ha afirmat. En la mateixa línia, ha exigit a l’alcaldessa Ada Colau que reclami els 300 milions d’euros que el Govern deu a Barcelona en les properes reunions de la comissió bilateral.

A més, ha sostingut que aquests diners serveixen “per mantenir xiringuitos i apujar el sou als expresidents i alts càrrecs en comptes d’estar destinats a qüestions prioritàries per a la ciutat com són escoles bressol, habitatges o equipaments per a la tercera edat”.

Nou comentari