Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cs destitueix dos consellers de districte crítics amb la direcció del partit
  • CA

Ciutadans ha destituït dos consellers del districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona, Pedro Miret i Jordi Obón, membres del sector crític amb la direcció de la formació taronja. Fonts del partit han assegurat aquest dilluns que la decisió es deu a canvis organitzatius “plantejats des de fa temps que persegueixen la millora del grup municipal en rendiment i cohesió“, amb el que es busca enfortir aquest grup.

En canvi, Miret ha afirmat que el seu cessament s’ha degut “simplement per ser crític amb la deriva del partit i per promoure la seva necessària renovació” en un comunicat en el seu compte de Twitter, en el qual ha exigit autocrítica a la direcció de la formació encapçalada per Inés Arrimadas.

Miret ha qualificat d’irònic que s’hagi apel·lat a la pèrdua de confiança per a justificar la decisió mentre que “aquells que han perdut la confiança dels seus votants no assumeixin en absolut cap mena de responsabilitat més que la de llevar-se de damunt a aquells als quals consideren deslleials”, en referència als resultats obtinguts després de les eleccions catalanes del 14 de febrer.

Obón, al seu torn, ha assegurat en un missatge en Twitter, que ha estat “un plaer” ser conseller municipal; l’ex regidor de districte va demanar fer autocrítica després dels resultats de Cs en els comicis, i va urgir a recuperar Cs, en les seves paraules. “Toca tornar a fer un Cs més fort i unit. Un Cs on comptem tots, és l’hora de tornar al millor units. Un Cs al qual no li importa d’on vinguis, sinó on podem arribar junts”, afirmava Obón el 15 de febrer en un altre tuit.

Veus dissidents

Els cessaments arriben després que diversos exdiputats en el Parlament hagin exigit canvis de lideratge en la direcció del partit pels resultats de les eleccions catalanes, assegurant que han sofert “la més estrepitosa patacada”. La plataforma ‘Renovadors’ compta amb el suport dels exdiputats en el Parlament Antonio Espinosa, Sergio Sanz, María Valle i Carmen de Rivera, que van sol·licitar l’any passat unes noves primàries després que la direcció designés directament a Carlos Carrizosa en substitució de Lorena Roldán.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa