Primàries critica la falta de visibilitat mediàtica durant una entrevista al FAQS de TV3

La poca cobertura mediàtica que ha rebut el moviment Primàries, tant a nivell català com en la seva vessant barcelonina, va fer-se més notòria que mai ahir arran de l’aparició dels candidats de Barcelona al programa FAQS de TV3, quan la presentadora Laura Rosel va convidar els aspirants Adrià Alsina, Olga Amargant, Gerard Ardanuy i Jordi Graupera. Les crítiques, que diferents usuaris van publicar a Twitter i que els propis convidats van explicar en directe, tenien a veure amb la manca de presència de la seva proposta independentista durant els darrers mesos i amb que se’ls entrevistés quan ja estan ple procés de votacions, el cap de setmana de la primera ronda de les primàries. 

D’altra banda, els retrets cap als mitjans de comunicació contraposaven la minsa presència del moviment Primàries amb l’aparició immediata de personatges com l’empresari alemany Karl Jacobi. Adrià Alsina així ho va expressar al programa, senyalant que “a la que surt el candidat més extrem resulta que és la via directa perquè la gent en comenci a parlar”. Una línia que va emfatitzar Olga Amargant i que va acabar matisant Jordi Graupera, explicant que “moltes vegades els diaris busquen contextos per parlar de nosaltres” que es basen en “agafar tots els friquis que es presenten a l’alcaldia de Barcelona”. Segons Graupera, és en aquella “obertura del focus” on els diaris troben cabuda per parlar de les Primàries. 

Aquest episodi, que es va saldar de manera distesa al plató del FAQS, va acabar de trobar veus crítiques a les xarxes socials, on fins i tot un dels membres de Primàries per Reus, Lluís Gibert, va criticar el programa per “tractar com a testimoni hostil” al moviment Primàries amb un “Maiol desbocat”. Feia referència al recull irònic amb el que el periodista Maiol Roger conclou els debats dels programes.

En definitiva, la crítica per la poca visibilitat del moviment obert independentista va emprenyar alguns usuaris de Twitter, però no va passar el mateix amb Jordi Graupera. Bona mostra d’això va ser el final se la seva intervenció al FAQS, que va concloure amb el candidat i impulsor de les primàries demanant-li formalment –i de manera unilateral– a la periodista Laura Rosel que moderés un debat sobre les Primàries.

Nou comentari

Més notícies

Confosos però il·lusionats, així voten els inscrits a Primàries Barcelona

L'organització ha facilitat que aquelles persones que no s'havien inscrit amb anterioritat hi puguin votar també