Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crisi dels comuns a Sarrià-Sant Gervasi per la dimissió de dos consellers
  • CA

Els dos consellers de BComú als districte de Sarrià-Sant Gervasi, Llorenç Sena i Joan Manel del Llano, han presentat la seva dimissió per discrepàncies amb la manera de fer del regidor del districte, Albert Batlle, i amb les polítiques del govern municipal liderat per Ada Colau. Segons ha avançat el diari El Jardí, tots dos van comunicar la seva decisió a la resta de partits durant una reunió de seguiment d’un consell de barri.

En declaracions al mateix dia, els dos consellers dimitits expliquen que fa temps que hi ha un “govern tripartit” al districte –i el tercer partit no és ERC, sinó Units per Avançar, la formació de Batlle– i que “ningú ho vol reconèixer”, ni a Sarrià-Sant Gervasi ni a la plaça Sant Jaume. Els dos consellers consideren que el govern municipal no ha vist o no ha volgut veure les dificultats que suposava treballar amb Batlle, amb qui mantenen fortes discrepàncies sobre temes clau del districte, com la gestió de la Casa Buenos Aires o la futura Biblioteca de Sarrià.

Crítiques de l’oposició

L’oposició ha reaccionat amb rapidesa a l’anunci i han aprofitat per furgar en les diferències que hi ha a dins del govern municipal. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha recordat que Sarrià-Sant Gervasi és un districte oblidat pels comuns i ha lamentat la “papereta” que els tocarà fer als consellers que agafin el relleu de Sena i del Llano. “Els acords contra natura tenen costos. Res és gratis en aquesta vida i en política menys”, ha etzibat. Per la seva banda, el portaveu de JxCat i regidor adscrit a Sarrià-Sant Gervasi, Jordi Martí, ha alertat que el “desgavell” al districte ja “és públic i notori”.

Aquest mandat està sent especialment mogut a Sarrià-Sant Gervasi. A banda de les dues dimissions als comuns, JxCat va cessar un conseller per mantenir-se fidel al Pdecat després de l’escissió, el PP va fer el mateix amb Isaac Martín i Cs amb Pedro Miret i Jordi Obón.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa