Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La gala LGTBI on es va demanar el vot per Colau ha costat 162.000 euros

La gala L’Orgullosa 28J, que celebrava la diversitat LGTBI+ el dia de l’Orgull, va suposar una despesa per a les arques municipals de 161.947 euros entre costos directes, indirectes i IVA, als que s’han de sumar uns altres 25.000 euros per a activitats complementàries de petit format durant els dies previs. En total, 186.000 euros per a la primera edició de la iniciativa L’Orgullosa.

La celebració municipal, que feia de contrapès del Pride perquè no hi participaven empreses privades, es va celebrar a l’Anella Olímpica de Montjuïc. El grup municipal Valents ha airejat la despesa pública que va suposar la festa, segons les dades que li ha facilitat el propi govern d’Ada Colau.

Un altre grup de l’oposició, JxCat, va denunciar fa tres setmanes que la festa havia acabat amb una explícita petició de vot per a l’alcaldessa. L’artista estrella del concert, Samantha Hudson, va encoratjar el públic a votar forces sensibles amb la causa LGTBI a les properes eleccions municipals: “Vull que tots voteu a Ada Colau i als partits progressistes que ens donen suport!”, va cridar des de dalt de l’escenari. L’alcaldessa Ada Colau també va participar activament de la gala, amb una intervenció des del públic i ballant a l’escenari.

Portaveus del govern municipal han subratllat que la petició de vot en cap cas era un posicionament de la gala i que no estava previst. Va ser l’artista per lliure qui va decidir fer aquesta crida: “Les paraules que va dir s’emmarquen en la seva llibertat d’expressió, en cap cas va rebre cap indicació per part de l’organització”.

“Autohomenatge”, segons Parera

La presidenta del grup de Valents, Eva Parera, ha aprofitat la gala per carregar contra les polítiques en l’àmbit LGTBI del govern barceloní. Parera s’ha distingit per un posicionament molt contundent en l’àmbit de les polítiques feministes i sobre diversitat sexual, que l’apropen a alguns postulats del partit ultradretà Vox. Parera censura que es destini diner públic a aquesta gala i ho contraposa a la seguretat o polítiques socials, que titlla de “necessitats urgents”. També ha definit la festa com un “autohomenatge” d’Ada Colau “amb petició de vot inclosa”. “Hauria de donar explicacions i demanar disculpes públiques a tots els barcelonins”, afegeix aquest dimarts en una nota de premsa.

Costos directes i indirectes de la gala

La xifra del cost prové de la resposta que hauria donat a Valents l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, que lidera la tinenta d’alcaldia Laura Pérez. El grup indica que es va fer una licitació per adjudicar l’organització de l’acte, ubicat en instal·lacions de propietat municipal. Divulga també el desglossat de les despeses, que es divideixen en 140.151 euros de costos directes i 14.351 d’indirectes. Les tres partides més importants són 104.000 directament per als concerts, 25.000 euros per a les activitats complementàries de petit format i 11.150,66 de costos salarials.

El macroconcert incloïa actuacions d’un quinzena d’artistes, la majoria bandes feministes, lesbianes i queer de la ciutat. Algunes d’elles eren Maruja Limón, Roba Estesa, Tribade, Las Karamba, Balkan Paradise Orchestra, Ketekalles, Flamenco Queer; Maria Arnal i Marcel Bagés, amb Rodrigo Cuevas; Putochinomaricón, amb Rizha i la Boyband Baobae, King Massalami, Ken Pollet, Megane Mercury i Chenta. Samantha Hudson Dj Set es va incorporar a posteriori al cartell i tancava l’espectacle com a discjòquei.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mala peça a juliol 19, 2022 | 16:02
    Mala peça juliol 19, 2022 | 16:02
    La frau kolau, se la sap llarga, malgastant la pasta dels barcelonins, a costa seva, en actes, on els participants, demanen el vot per ella. Tan debò se li giri en contra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa