L’Ajuntament proposa tornar a fer 8 hores a funcionaris amb jornada reduïda per conciliació

Una instrucció de gerència obre la porta a ampliar horari al personal de serveis auxiliars que ho demani durant l'estat d'alarma

L’Ajuntament de Barcelona passa el rasclet a la plantilla municipal per nodrir de personal els serveis essencials que segueixen en funcionament. Una instrucció interna, firmada aquest dilluns pel gerent de Persones i Desenvolupament Organitzatiu, Javier Pascual, obre la porta a ampliar horari als funcionaris que disposen d’una reducció de jornada per tenir cura de familiars. El consistori ofereix, als que ho vulguin, tornar a treballar 8 hores diàries temporalment durant l’estat d’alarma. Només caldrà que ho demanin al seu superior i es farà efectiu de forma immediata. 

Un decret d’alcaldia ja va fer aquesta mateixa proposta als treballadors del sector privat, però no era d’aplicació directa al funcionariat. A més, la gerent municipal va demanar per carta a tota la plantilla voluntaris per reforçar serveis essencials. Els contagis i les quarantenes preventives erosionen poc a poc la plantilla municipal, mentre creix la demanda assistencial a col·lectius vulnerables afectats per l’epidèmia. Per contra, el confinament ha fet que moltes llars reorganitzin les tasques de cura i ara puguin assumir-les altres membres de la unitat familiar, el que permetria a alguns funcionaris renunciar a la reducció de jornada per contribuir al servei públic i de pas cobrar el sou íntegre en aquest període.

Nou comentari