Ada Colau explica el seu confinament: “No tinc coronavirus ni tinc cap símptoma”

L'alcaldessa apel·la des de casa a la "responsabilitat col·lectiva" i a "cuidar-se els uns als altres"

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que es troba “perfectament” i ha negat tenir el coronavirus o cap símptoma després que l’ajuntament hagi fet públic que es troba en aïllament preventiu. En un missatge de vídeo gravat a casa i difós a través de les xarxes, Colau ha explicat que simplement segueix el protocol de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i farà teletreball per haver estat en contacte amb un treballador municipal positiu. L’alcaldessa també ha aprofitat el missatge per insistir en la importància de seguir les recomanacions per protegir els més vulnerables i alhora “protegir el sistema de salut pública”. “Això vol dir contribuir a no generar situacions que poden ajudar a propagar aquest virus”, ha apuntat.

En aquesta línia, ha dit que davant d’un eventual pic de contagi en les properes setmanes s’ha d’evitar col·lapsar els CAP i per tant, rebaixar l’activitat com ara reunions o festes que poden ajornar-se. “Baixem al màxim possible l’activitat”, ha demanat. Davant d’una situació “excepcional”, ha dit, és “clau” com s’hi respon. “I la millor resposta és la col·lectiva, entendre que no és un problema de cadascun de nosaltres sinó col·lectiu”, ha afirmat.

Per això, ha instat a que “entre tots” s’ajudi a contenir el contagi amb una actitud “responsable, prudent i empàtica”. “És el moment de cuidar-nos els uns als altres”, ha conclòs, fent una crida a la “responsabilitat col·lectiva”.

Nou comentari