Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau posa en dubte les xifres del Govern i apuja a un 70% les residències afectades per coronavirus

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha posat en dubte les dades que va oferir ahir el secretari d’Assumptes Socials i Famílias, Francesc Iglesies, que afirmava que només el 30% de les residències catalanes tenien algun cas de Covid-19, i ha demanat “transparència”.

Ho ha dit en roda de premsa aquest dijous, al costat del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, des del magatzem Tallers Municipals on han arribat 600.000 màscares, 5.000 vestits de protecció sanitària, 12.000 ulleres i 9.600 barrets, que es distribuiran als serveis essencials.

“La realitat és pitjor que les xifres que donava la Conselleria. Parlen d’un 30% de les residències afectades a Catalunya, però la nostra informació és que al voltant d’un 70% de la residències de Barcelona té com a mínim un cas positiu”, ha dit.

Ha afegit que moltes residències no han fet els tests als usuaris, per la qual cosa creu que no es coneix el nombre real d’infectats en aquests centres: “Cal donar les dades per transparència, dimensionar el problema i destinar els recursos necessaris”.

En aquest sentit, Colau ha insistit en la necessitat d’un pla de xoc i ha estès la mà al Govern, i ha assegurat que l’Ajuntament ajudarà en tot el que faci falta per a atendre les residències, que ha considerat prioritàries en aquesta situació d’emergència sanitària.

També ha insistit a estudiar la possibilitat que els nens puguin sortir de les seves cases quan “passi el pic” de casos per coronavirus, i sempre sota les recomanacions d’higiene i protecció de les autoritats sanitàries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa