Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els comuns marquen perfil i reclamen als socialistes més implicació amb Open Arms
  • CA

Els comuns marquen perfil davant dels socialistes reclamant més valentia a la Moncloa per atendre a migrants naufragats al Mediterrani com els que ha rescatat el vaixell d’Open Arms. El regidor d’Immigració de Barcelona, Marc Serra (BComú), ha criticat aquest dijous al govern espanyol del PSOE que hagi respost “tard i malament” a les crides desesperades d’Open Arms per desembarcar un port segur. Ha celebrat que l’executiu de Pedro Sánchez “cedeixi a la pressió i rectifiqui”, en referència a la promesa d’acollir part dels migrants del vaixell, però li exigeix anar més enllà i promoure un compromís europeu.

“Ara hauria de liderar un acord global a la UE per al desembarcament i reubicació, evitant aquestes disputes vergonyoses entre Estats”, ha reivindicat. “Els Drets Humans no se subhasten”, ha conclòs. El número 9 de la llista de BComú i sociòleg expert en migració ja va marcar distàncies del soci de govern municipal per les declaracions d’Albert Batlle sobre el “retorn assistit” de menors no acompanyats. 

Diversos càrrecs dels comuns i el mateix compte del partit han repiulat el missatge de Serra. La tinenta d’alcaldia Laura Pérez, l’extinent i ara diputat Gerardo Pisarello i el director de justícia global David Llistar són alguns d’ells. El partit també ha dit la seva, assegurant que l’aval judicial italià al desembarcament d’Open Arms és “una bona notícia per a les persones que són a bord” però ha lamentat que “la iniciativa hauria de sorgir dels mateixos estats i la UE” en lloc dels tribunals. També va pressionar Sánchez secundant la protesta de dimarts davant la Subdelegació del Govern a Barcelona per reclamar l’acollida dels migrants.

Els equilibris de Collboni

Com han fet davant d’altres punts de fricció, els dos socis de govern fan equilibris per mantenir la pròpia coherència sense obrir una fractura al pacte. Jaume Collboni s’ha vist pressionat diverses vegades per retrets dels comuns a actuacions del govern espanyol en el primer mes de bipartit i aquest dijous ha tornat a fer lluir cintura política.

Preguntat en una entrevista d’El País per la resposta de Sánchez a Open Arms, ha assenyalat directament a Europa saltant-se tota responsabilitat de Madrid: “Sento una profunda vergonya com a europeu de la política migratòria de la Comissió i crec que va en contra dels valors fundacionals de la UE”. Repreguntat, ha acabat defensant que Espanya fa “el que és possible fer” i ha desviat l’atenció cap a les 60.000 persones que cada any rescata el servei marítim espanyol.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pregunta a agost 15, 2019 | 15:50
    Pregunta agost 15, 2019 | 15:50
    Algun dia els comuns demanaran més implicació contra el terrorisme d'estat?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa