Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comuns i PSC voten separats sobre la inhabilitació de Torra i la immunitat de Junqueras
  • CA

Els dos socis del govern barceloní mantenen novament les seves posicions sobre el moment que viu el procés independentista. ERC ha presentat una proposició a la comissió de Presidència d’aquest dimecres, per rebutjar la inhabilitació del president català Quim Torra i la negació de la condició d’eurodiputat d’Oriol Junqueras, així com avalar l’estratègia del Parlament a l’espera de sentència ferma i instar el govern espanyol de PSOE i Podemos a “trobar una solució política al procés”.

Els comuns han votat a favor del text, que també comptava amb el suport de JxCat, mentre que els socialistes han votat en contra. Això sí, els dos socis han centrat les seves intervencions en emfatitzar el nou escenari de “diàleg i distenció” propiciat pel pacte d’investidura. En canvi PP, Cs i Manuel Valls s’han pronunciat bel·ligerants en contra de la proposició i han clamat contra l’independentisme.

Laia Bonet (PSC) ha celebrat el “nou context de diàleg i distenció” i ha recordat, respecte a la sentència del Tribunal de Justícia de la UE (TJUE), que “l’advocat de l’Estat ja va demanar respectar el dret de Junqueras de recollir l’acta”. Sobre el pronunciament de la Junta Electoral Central (JEC), ha defensat el govern de l’Estat, del que ha dit que “va manifestar que hi havia clars dubtes sobre la competència de la JEC en aquesta qüestió”. Tot i votar en contra, ha donat per fet que la presidència de Torra és avui per avui plenament vigent: “Cal una sentència ferma d’inhabilitació”. 

Jordi Martí Grau (BComú) ha defensat el vot a favor “tot i no compartir gens l’estratègia de l’independentisme en determinats moments i sobretot de Torra els darrers mesos”. Ha posat el focus en “el drama de la judicialització de la política i la politització de la justicia” i ha considerat que la sentència del TJUE és “un advertiment a la justícia espanyola”. Per al regidor, el text d’ERC “exigeix a l’Estat que es mogui” i això “està passant, perquè es mouen coses i ERC també s’ha bellugat”. “Estan passant coses profundes que ens ajudaran a sortir de l’atzucac en el que entre tots ens hem ficat”, ha assegurat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa