Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comuns i PSC voten dividits sobre el suplicatori de Puigdemont, Ponsatí i Comín
  • CA

JxCat se n’ha sortit aquest dimecres forçant de nou que el bipartit d’Ada Colau i Jaume Collboni voti dividit a l’Ajuntament de Barcelona. Els comuns han donat suport a una proposició dels junters sobre el suplicatori de Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín, mentre que els socialistes hi han votat en contra.

La moció rebutjava i denunciava “totes aquelles accions que des de diferents institucions i organismes de l’Estat porten a la persecució del moviment independentista i impedeixen la resolució del conflicte per la via política i democràtica”, així com la vulneració dels “valors de llibertat i pau que representa la UE” en la votació del suplicatori dels tres eurodiputats. 

JxCat i ERC hi han votat a favor i PP, Cs i Valls en contra, com era esperable, i el focus ha tornat a centrar-se en la posició de BComú i PSC. El regidor dels comuns Marc Serra ha augurat que l’extradició dels tres eurodiputats acabarà descarrilant com ja va passar amb Lluís Puig. “El recorregut d’aquesta nova ofensiva és limitat i al nostre espai polític no ens trobaran alimentant la judicialització de la política”, ha dit Serra, que ha aprofitat per marcar distàncies citant a Manuel Azaña.

Per contra, la tinenta d’alcaldia Laia Bonet (PSC) ha evitat entrar en el fons de la proposició i s’ha limitat a lamentar que es debatin al consistori qüestions d’abast clarament supramunicipal. “Reiteradament necessiten definir bons i dolents, assenyalar els qui defensen aquestes persones que van marxar del país i els que no… Això no ajuda a resoldre res”, ha dit. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa