Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comuns i ERC s’enganxen per qui ha de reconvertir els pisos turístics en lloguers
  • CA

Comuns i republicans se les han tingut per Twitter aquest dilluns, en una avantsala del debat que tindran dimecres al plenari de Barcelona. ERC proposarà que l’Ajuntament faci una nova ordenança per afavorir que els allotjaments per a turistes inactius a causa de la crisi post-virus es destinin al mercat de lloguer a preus assequibles. Els comuns, per la seva banda, defensen també aquest canvi d’ús però reclamen a la Generalitat de Catalunya canvis legals per forçar als propietaris. 

La tinenta d’alcaldia d’urbanisme, Janet Sanz, ha respost amb duresa una piulada d’Elisenda Alamany –que fins fa un any i mig era diputada dels comuns– sobre la proposició d’ERC: “T’agrairíem que fessis arribar la reclamació a qui té les competències en lloguer i en pisos turístics”. “Si et cal explicar el perquè als teus companys del Govern, tenim un munt d’arguments que et poden ajudar”, ha afegit amb ironia. El portaveu del grup municipal republicà, Jordi Coronas, ha sortit en defensa d’Alamany i ha contestat a Sanz amb extractes de la normativa de pisos turístics, per recordar-li que és l’Ajuntament qui dona o revoca la llicència de cada pis autoritzat.

Sanz i Coronas han seguit encara la discussió. Ella li ha retret que “si els habitatges poden tenir ús turístic és perquè una llei ho permet” i li ha reclamat que impulsi des del Parlament un canvi legal per “permetre extingir llicències”. Ell no hi ha estat gens d’acord: “Parlem de regular amb instruments urbanístics i de negociar i arribar a acords”. 

La regidora d’habitatge, Lucía Martín, també ha aprofitat la piulada d’Alamany per carregar contra el Govern de la Generalitat. “Demà mateix el Govern ERC-JxCat podria suspendre les llicències de pisos turístics. Fa 10 dies volia impulsar un segell de qualitat per reactivar-los. Ara demanen que l’Ajuntament els transformi en lloguers residencials”, ha comparat. Justament Martín aquest dilluns, en declaracions al TOT Barcelona, advertia als amos d’immobles amb llicència turística que els hi convé també a ells “pactar” amb l’administració per no passar-se “un any o més cobrant zero euros per cadascun dels pisos”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa