Comença el judici contra 13 estudiants a qui demanen 8,5 anys per desordres públics

Prop d’un centenar de persones s’ha concentrat aquest dijous al matí davant l’Audiència de Barcelona per donar suport als 13 universitaris jutjats per aldarulls en una manifestació estudiantil el març del 2017. La fiscalia els demana 8,5 anys de presó a cadascun, a més de multa per cremar un contenidor, danyar la façana d’un banc i altres destrosses durant la mobilització.

L’advocat d’alguns acusats, Eduardo Cáliz, ha denunciat el “seguiment” dels Mossos a membres del sindicat universitari independentista SEPC i “l’orgia punitiva” de la fiscalia, que té com a objectiu, segons ell, “la societat organitzada i el dret a la protesta”. La mobilització ha estat secundada pel sindicat, que ha preparat per aquest dijous i divendres diverses activitats, com concerts i xerrades de plataformes antirepressives. També s’hi ha afegit Òmnium Cultural i vicerectors de les universitats catalanes.

El Rectorat de la UB ha fet un comunicat defensant la importància que té l’alumnat organitzat per la millora del sistema universitari i l’exercici del dret de manifestació de manera pacífica i democràtica. La universitat confia en “un judici just i un desenllaç absolutori” i es posa a disposició dels estudiants pel que necessitin des del punt de vista acadèmic i personal.

Nou comentari