Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos col·legis oberts amb retard, úniques incidències d’un inici de jornada electoral molt tranquil
  • CA

Els col·legis electorals han obert a Barcelona amb normalitat a les 9h del matí d’aquest diumenge. Només dos han patit retards: la Casa Orlandai de Sarrià i la seu històrica de la UB a la plaça Universitat. Segons informa Betevé, la primera ha pogut obrir cap a les 10h un cop ha rebut una còpia del cens electoral, que se li havia extraviat.

Pel que fa a la UB, informa Adrià Lizanda, no hi ha hagut cap boicot ni incident: simplement els presidents i vocals de mesa han trigat una mica més del compte a habilitar les 11 meses perquè l’edifici ha obert portes a les 8:30h i no a les 8h com la resta. Les urnes han obert 20 minuts després de les nou i des d’aleshores els votants entren i surten del col·legi amb tota normalitat, sense cap interferència de l’acampada juvenil que ocupa la Gran Via i plaça Universitat.

En un comunicat, la Delegació de Govern a Catalunya ha explicat que “pràcticament no s’han registrat incidències remarcables” i s’han anat resolent abans de l’obertura dels col·legis, o en un breu espai de temps. Segons han detallat fonts de la Delegació a Europa Press, s’han produït algunes eventualitats de tipus administratiu, com que falti alguna documentació per constituir una Taula o l’absència d’un president o membre de Taula.

Una mesa electoral a l’EOI Sant Gervasi aquest 10N / ACN – Elisenda Rosanas

La votació ha començat a les 9.00 hores, si bé el 100% de les taules no s’han constituït fins passades les 9.50 hores, segons l’aplicació mòbil de les Eleccions Generals. En total 1.122.912 barcelonins estan cridats a les urnes aquest diumenge. Hi ha 1.434 meses de votació i 1.873 urnes pel Congrés i 2.868 pel Senat. En total s’han repartit 10,98 milions de paperetes del Congrés de 16 candidatures diferents i 1,09 milions de paperetes de color salmó del Senat a les que es poden marcar fins a tres candidats.

Voten els caps de llista municipals

Com és tradicional, els caps de llista de cada partit han anat a votar al llarg del matí. Dels líders municipals, la més matinera ha estat Elsa Artadi (JxCat), que ha votat a les 9.30h al Centre Cívic Pere Pruna (Sarrià-Sant Gervasi). Una mica més tard ha votat Jaume Collboni (PSC), cap a les 10.30 h a l’Escola Mireia (Eixample). A les 11h ha estat el torn de Luz Guilarte (Cs), que ha anat a la Residència Gent Gran les Corts. A tres quarts de dotze ha votat Ernest Maragall (ERC) al col·legi l’Escola Infant Jesús (Sarrià-Sant Gervasi). Manuel Valls (BpC) també ha exercit el dret a vot aquest 10N, en el seu cas al Col·legi Sant Miquel de l’Eixample. Josep Bou (PP) no només ha anat a votar al Centre Cívic Vil·la Florida sinó que s’ha proposat recórrer 14 col·legis més per comprovar que tot “va bé”.

A les 11h l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (Bcomú), ha anat a votar al Centre Cívic la Sedeta i en una atenció als mitjans de comunicació ha fet una crida a la participació per “parar els peus a l’extrema dreta”, en referència a Vox. Segons recull l’ACN, ha advertit que l’ultradreta “podria optar a la tercera posició” en els comicis, la qual cosa “ha d’interpel·lar tots els demòcrates”. Creu que el vot progressista “serà clau” i ha afirmat ser conscient “que hi ha molta gent que està emprenyada” per la repetició electoral, però ha demanat que això no es tradueixi en abstenció: “És molt important que tothom vagi a votar, que ningú es quedi a casa, perquè els nostres avis van lluitar molt perquè poguéssim tenir dret a vot i una democràcia”, ha subratllat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa