Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni tanca el debat: “Que quedi clar, nosaltres unirem els tramvies”
  • CA

La ruta electoral dels socialistes feia parada a Sant Martí. L’exlendakari i actual portaveu del PSOE, Patxi López, ha acompanyat Jaume Collboni i l’actual regidor del districte, David Escudé, en una passejada que ha començat a la plaça del Mercat i ha anat pujant fins a l’espai municipal Alchemika, un projecte de l’exalcalde Jordi Hereu. “Hem trigat molt a arribar perquè molta gent ens parava pel carrer”, ha explicat el basc durant l’acte. López ha marxat amb la impressió que “Barcelona olora a canvi” i ha assegurat que els socialistes comencen molt motivats la campanya electoral.

Més enllà de les recurrents crítiques que estan fent els representants del PSOE al PP espanyol, López ha parlat de “justícia social” i de “convivència”. “Fa uns anys venies i tot era agressivitat”, ha esmentat. “El PSOE ha utilitzat la política per recuperar la convivència i que la societat catalana visqui més tranquil·la”, ha conclòs admirat i comparant la situació catalana amb la que es va viure fa uns anys al país basc amb ETA.

Patxi López, a l'acte d'aquest matí | PSC
Patxi López, a l’acte d’aquest matí | PSC

El següent a intervenir ha estat el secretari general del PSC, Salvador Illa, que ha recordat que “cada dia de campanya he estat a Barcelona”. El discurs d’Illa no s’ha distanciat gaire de Patxi López. Molt centrat en Catalunya, de la qual ha dit ja no és admirada fora “com sí que ho era abans”, ha elogiat la visita de Pedro Sánchez als Estats Units: “Això és política útil fora de les nostres fronteres”. També ha criticat que els partits confortin amb Rodalies. “Només els mandrosos es queixen”, ha etzibat Illa abans de demanar col·laboració “entre totes les administracions”. I per acabar, un encàrrec a Collboni: “Sense Barcelona no es pot posar en marxa Catalunya”.

“Unirem els tramvies”

Jaume Collboni ha sortit confiat al faristol, enumerant algunes anècdotes al barri de Camp de l’Arpa i reivindicant “la política de carrer”. El candidat socialista s’ha fet avenir bé la idea de la “justícia social”, citada prèviament per Patxi López i Salvador Illa, per criticar la seva excompanya de govern. “Justícia social no és estar parlant tot el dia d’una superilla donant voltes amb tramvia”, li ha retret a Colau.

“Per cert, perquè quedi clar: nosaltres sí que unirem els tramvies, perquè nosaltres fem que les coses passin”, ha esmentat. Collboni va refredar la construcció del nou tram en un debat al Cercle Eqüestre, fet que va emprenyar els Comuns. Tot i això, aquest dissabte ha recordat que “els alcaldes socialistes van construir 30 km de tramvia en 15 anys. La que ara ens vol donar lliçons n’ha fet zero”. “30 socialistes; zero la que està ara”, ha rematat.

Collboni mostra complicitat amb López | PSC
Collboni mostra complicitat amb el portaveu del PSOE | PSC

El PSC s’apropia de la biblioteca Garcia Márquez

Els socialistes han aprofitat l’acte per apropiar-se la biblioteca Gabriel García Márquez, un dels grans projectes impulsats al districte de Sant Martí aquest darrer mandat i que també reivindiquen els Comuns, tant a les xarxes socials com a les compareixences de premsa. “Era un projecte nostre, qui va posar els diners va ser Jaume Collboni quan va ser tinent de Cultura”, ha dit el regidor David Escudé, que també ha assegurat que Trias va fer “zero” pel districte i que els processos participatius de Colau “són com Cristòfol Colon, amb pressupost però sense saber a on anar”.

En aquest punt, Jaume Collboni ha dirigit la crítica cap a Trias. “Quan vaig arribar, em vaig trobar un projecte molt bo al calaix. Vaig preguntar què era i em van dir que venia de l’època de l’alcalde Hereu. Xavier Trias el va deixar passar”, ha explicat abans d’apropiar-se’l: “L’hem fet possible David Escudé i un servidor”. D’altra banda, el socialista ha tancat l’acte anunciant que destinarà 600 milions d’euros a la rehabilitació de 20.000 habitatges i instal·larà 200 ascensors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa