Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni es mofa de Podem: “Què vol enviar a Ucraïna, xupa-xups?”
  • CA

El primer tinent d’alcalde i líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, s’ha rigut de la solució pacifista i diplomàtica que planteja Podem per la guerra a Ucraïna, després que el president de Rússia, Vladímir Putin, hagi atacat el país veí. “Què vol enviar a Ucraïna, xupa-xups?”, s’ha preguntat, en un to clar de burla. “Davant d’aquesta agressió ens hem de defensar”, ha assegurat Collboni, després que la secretària general de Podem hagi titllat el PSOE de “partit de la guerra”.

“Com deia molt bé el senyor Borell, Europa és un jardí enmig d’una jungla i és bo i convenient que l’opinió pública europea sigui conscient de l’amenaça real que en aquests moments suposa Putin i el seu règim”, ha dit el líder dels socialistes de la capital, en una entrevista a l’Aquí Cuní de SER Catalunya. “A ningú li agrada enviar armes, Europa no va ser fundada per enviar armes, va ser fundada per evitar guerres, però quan hi ha un règim, com el de Putin, i una potència, com Rússia, que amenaça durant molts anys de formes diferents […], és hora de dir que aquesta és una guerra justa” i que cal enviar material militar perquè Ucraïna es defensi, ha afegit.

“La pau sempre és l’únic camí”, ha defensat Belarra aquest cap de setmana, durant l’acte Feminisme per canviar-ho tot, organitzat pel partit lila, just abans que sigui 8M, el Dia Internacional de la Dona. “Espanya és un país solidari, del No a la guerra. És el país que es commou amb el patiment d’altres pobles”, ha sostingut, i ha afegit “que el més útil per ajudar al poble ucraïnès és apostar-ho tot per la diplomàcia i la pau”. En aquesta línia, ha assegurat que no s’està fent tot el possible. “Què fan dues delegacions, una ucraïnesa i una russa, negociant soles, sense supervisió de les Nacions Unides (ONU), de l’OSCE [en referència a l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa], per l’alto el foc?”, s’ha preguntat, alhora que lamentava aquest fet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa