Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni es nega a respondre a Colau si pactaria amb Valls però el veu proper a “posicions radicals”
  • CA

Equilibris per no entrar en el joc d’Ada Colau però sense que sembli que s’acosta a Manuel Valls. Això és el que ha fet aquest dimecres al migdia l’alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, quan ha hagut de respondre a les preguntes que li han fet els periodistes en la presentació del llibre Imaginem Barcelona.

Editat per Pòrtic, es tracta d’un recull de converses amb personatges de diversos àmbits socials, econòmics i polítics, que van des de l’exconseller de Carles Puigdemont Santi Vila fins a l’alcaldessa de l’Hospitalet, la socialista Núria Marín, passant per Las Kellys i l’artista referent de l’esquerra maragallista Frederic Amat. Xavier Marcé ha sigut qui les ha transcrit i editat.

Tot i que havia vingut a la presentació a parlar del seu llibre, Collboni sabia que hauria de respondre majoritàriament a a preguntes sobre altres qüestions. I se li ha preguntat amb insistència per si hi ha alguna possibilitat futura d’entesa entre ell i el candidat que té el suport de Ciutadans, ja que coincideixen a oposar-se al fet que el debat independentista afecti la campanya de les municipals i a retreure a Colau que s’hi deixi arrossegar.

Com que l’alcaldessa li va demanar fa uns dies que aclarís si pensava pactar amb Valls després de les eleccions, Collboni s’ha escapolit de contestar obertament a aquesta qüestió. “Jo no construiré la meva candidatura contra ningú, ni penso parlar ara de pactes postelectorals que no aporten res a la ciutat”, ha dit. Tampoc ha volgut dir si veu Valls dins de la ultradreta per a la qual en l’últim ple es va demanar un “cordó sanitari”. “Jo espero que durant la campanya quedi clar que el cordó sanitari per aïllar la ultradreta”.

Sobre Valls sí que ha deixat clar, però, que veu “difícil” entendres-s‘hi “si s’acosta a posicions radicals com la que es va veure diumenge a Madrid”, en referència a la participació del candidat de Cs en la manifestació de tota la dreta espanyola contra Pedro Sánchez pel suposat intent de diàleg amb el govern català.

 

“Jo no vaig en contra de ningú, perquè això alimenta la trinxera. Hi ha candidats que han vingut a fer la trinxera més fonda, i jo estic per sortir a l’àgora”, ha aclarit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa