Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni critica el “problema greu de convivència” que generen les ocupacions delictives
  • CA

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, ha presentat aquest dissabte una declaració institucional que demana més competències per als governs municipals en la lluita contra les ocupacions delictives. Collboni ha advertit que aquest tipus d’ocupacions “constitueixen un problema greu de convivència en els barris dels municipis metropolitans, també de Barcelona” i ha demanat a la Generalitat que no miri cap a un altre costat per a fer front a les ocupacions que, sobretot, són fruit de màfies que trafiquen amb el dret a un habitatge, segons ell.

A l’acte també han participat la diputada socialista Rosa Maria Ibarra, que ha assegurat que hi ha “més de 27.550 pisos buits a Catalunya” pel que entén que la Generalitat no està fent bé el seu treball, i l’alcalde de Mataró (Barcelona), David Bote, que lamenta que moltes vegades els ajuntaments estan lligats de peus i mans per a actuar i remarca que la seguretat ciutadana, com l’accés a un habitatge, també és un dret.

Més mesures

La declaració conjunta demana que el Govern elabori un pla interdepartamental contra l’ocupació des de l’àmbit social, de seguretat i de justícia, que permeti coordinar de manera efectiva els diferents cossos policials i que faci front a aquestes “màfies organitzades que afavoreixen a les ocupacions il·legals”. A més, exigeix la creació d’un fiscal especialitzat per als casos en què la problemàtica de les ocupacions i els delictes vinculats a les mateixes “suposin una sobrecàrrega per al sistema”.

També demanda que, tant el Consell General del Poder Judicial com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i les audiències corresponents, “estableixin uns criteris interpretatius clars mentre no es produeixi una modificació legislativa sobre la matèria”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa