Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni carrega contra els independentistes per fer-li “cordó sanitari” al PSC
  • CA

El líder dels socialistes a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha queixat del veto explícit dels partits independentistes a pactar amb el PSC després de les eleccions d’aquest diumenge. El tinent d’alcaldia, molt actiu a les xarxes fent campanya per Salvador Illa, ha criticat que s’impulsi un “cordó sanitari” al PSC en comptes de VOX. “El món ens mira i veu un petit país”, es lamenta Collboni en una piulada, parafrasejant una de les expressions habitualment vinculades a l’1 d’Octubre.

Les enquestes electorals situen un triple empat entre ERC, PSC i Junts, pel que un dels grans temes de la campanya són els futurs pactes per investir Govern. Alhora, l’ombra d’un tripartit d’esquerres que rellevi l’actual bipartit independentista ha situat com un dels debats clau en el bloc independentista qui està disposat a pactar amb Illa i, fins i tot, rebre els vots de Vox per decantar la investidura.

Collboni acompanya la seva piulada amb el document que han firmat Junts, CUP, Primàries Catalunya, PDeCat i ERC comprometent-se a no pactar la formació d’un govern amb el PSC “sigui quina sigui la correlació de forces sorgida de les urnes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa