Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni explica ara que Barcelona i Madrid van crear una taula de coordinació pel coronavirus

Barcelona i Madrid es van coordinar en la resposta municipal al coronavirus des del 19 de març, cinc dies després del decret d’alarma. El tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha explicat al ple d’aquest dimecres que els dos ajuntaments van constituir “un grup de coordinació” no formal, per “intercanviar informació i col·laborar en tot moment”. El tinent es va reunir amb la número 2 de l’Ajuntament de Madrid, Begoña Villacís (Cs), juntament amb els alts càrrecs tècnics dels dos consistoris.

Ni Collboni ni Ada Colau ni l’ajuntament madrileny havien explicat fins ara aquest espai de diàleg, que contrasta amb l’escassa sintonia política de les dues alcaldies, liderades per BComú i PP. El tinent ho ha fet públic com a resposta a una proposició de Manuel Valls al ple, que demanava crear una taula de diàleg bilateral Barcelona-Madrid específica per a la recuperació econòmica. La mesura s’ha aprovat amb els vots a favor del govern, del PP, Cs i Valls i el vot en contra de JxCat i ERC.

Valls ha donat per fet que Barcelona “aspira a la cocapitalitat d’Espanya”, un paper que considera “assumit” pel govern Colau-Collboni. Collboni s’ha escapolit d’aquest enfocament, que dificulta la relació amb els partits independentistes i els pactes pressupostaris a quatre bandes. “Barcelona ha exercit des del principi de la crisi totes les seves capitalitats, la catalana, la metropolitana i la del conjunt d’Espanya”, ha dit el socialista amb diplomàcia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: un tipo que vive en Tabarnia a abril 29, 2020 | 15:45
    un tipo que vive en Tabarnia abril 29, 2020 | 15:45
    i aixi el hi va, morts perqui morts per alla

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa