Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni buscarà l’acord amb Barcelona pel Canvi per “enriquir” els pressupostos

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha estès la mà a tots els grups de l’oposició per negociar la lletra petita dels pressupostos i ha carregat contra la decisió d’ERC no voler asseure’s amb el govern municipal. “Nosaltres sí que estarem asseguts a la taula esperant els grups de l’oposició, i en especial a Barcelona pel Canvi, per iniciar les converses i enriquir el pressupost“, ha dit en declaracions a la premsa.

Collboni, que ha estat molt crític amb els últims moviments d’Ernest Maragall, ha assegurat que el líder dels republicans es van equivocar votant contra la tramitació inicial dels pressupostos i que es torna a equivocar ara tancant la porta a introduir millores. Maragall ha enviat una carta aquest matí a Ada Colau i al mateix Collboni explicant que no tenia intenció de negociar “petites partides”.

El regidor, molt molest per l’actitud dels comuns durant les negociacions dels pressupostos catalans, ha assegurat que no vol participar de la “farsa” de negociar uns comptes que ja estan tancats i que el seu partit rebutja en el seu conjunt. Collboni li ha tornat a retreure que supediti les seves decisions al que passa al Parlament i ha assegurat que els seus electors “esperen que faci aportacions” per millorar els pressupostos, com han fet altres anys.

Acord agredolç

Després de conèixer que ERC facilitaria l’aprovació dels pressupostos a Barcelona a canvi dels vots dels comuns al Parlament, el dirigent socialista va carregar contra Maragall per “dilapidar la seva credibilitat”. El primer tinent d’alcaldia també va criticar comuns i republicans per pactar els pressupostos de la ciutat des de la Generalitat i els va recordar que el tràmit inicial havia estat possible “gràcies al suport explícit de Barcelona pel Canvi”.

El partit d’Eva Parera, que la setmana passada va fer un exercici de “responsabilitat” per permetre la tramitació dels pressupostos, queda ara en una situació compromesa perquè ha perdut la seva principal força negociadora. Sense voler-ho, Barcelona pel Canvi haurà permès l’aprovació d’uns comptes que considera “molt millorables”. Parera esperava fer valer els seus tres vots per condicionar les ordenances fiscals, que enguany, tot i congelar-se, consoliden la pujada d’impostos del 2020 que tant han criticat i que veuen com un obstacle per a la recuperació econòmica.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ferreret a novembre 24, 2021 | 18:47
    ferreret novembre 24, 2021 | 18:47
    La frase "per enriquir” en boca d'un sociata amb càrrec té molt males ressonàncies històriques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa