Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau es desdiu del seu projecte a l’antic cinema Pere IV i anuncia un nou CAP i una biblioteca

El Pla de Barris de Sant Martí impulsarà la construcció d’un nou equipament “sociocultural” al districte, que es construirà al solar que ocupa l’antic cinema Pere IV un cop s’enderroqui. El projecte ja estava compromès en la primera edició del Pla de Barris però les obres no s’iniciaran fins a principis de 2022, amb la previsió que l’equipament pugui entrar en servei el setembre del 2024. L’edifici tindrà tres espais: un auditori d’usos múltiples al soterrani, una biblioteca que ocuparà diverses plantes i un CAP a les tres plantes superiors de l’edifici. El nou ambulatori permetrà ampliar el CAP Besòs, situat al costat, doblant la superfície actual i amb una passarel·la que connectarà els dos edificis. La biblioteca serà la de Ramon d’Alòs-Moner, que canviarà la ubicació actual en un centre cívic per un espai que sumarà més de 3.500m2.

Aquest nou anunci municipal xoca amb la voluntat expressada quatre anys enrere pel govern d’Ada Colau, quan es va informar d’un projecte que ja hauria d’estar en marxa 2021. En aquell cas, consistia en “una nova seu administrativa i executiva del districte”, que incloïa serveis socials, i una planta superior estèticament trencadora amb un terrat cívic amb jardí i horts urbans per al veïnat. La façana de l’edifici també apostava per fer l’interior fàcilment visible des de fora. I de fet, el regidor del moment, Josep Maria Montaner, va assegurar que les transparències de les parets que envoltaven l’edifici lligaven amb el que volia transmetre l’edifici. “El projecte expressa la idea de ciutat que tenim, on la prioritat és millorar la qualitat de vida dels barris. Un edifici del segle XXI proper, transparent, accessible i atractiu que respon a les necessitats de veïns i veïnes”, va dir. Ara, de fet, com es pot apreciar en les dues projeccions de l’edifici futur, les diferències són clares.

La comparació dels dos projectes, l'inicial, a l'esquerra, i el nou, a la dreta

Finalment, nou equipament multifuncional és el projecte més rellevant del pla. Pel que fa al pressupost, l’actuació comporta una inversió aproximada de 15 milions d’euros: 9 aportats per l’Ajuntament a través del Pla de Barris i l’Institut de Cultura de Barcelona, i 6 aportats pel Departament de Salut de la Generalitat.

És el nou pas després que el desembre passat Barcelona i el CatSalut anunciessin la ubicació definitiva de quatre CAP que necessiten més espai, entre ells el CAP Besòs.

Pla de Barris de Sant Andreu

Pel que fa al Pla de Barris al districte de Sant Andreu, destaquen projectes com l’institut escola Rec Comtal i el museu de les Cases Barates de Bon Pastor.

La previsió és que a principis de 2022 comencin les obres d’adequació d’aquestes cases per tal que al 2023 el projecte museístic sigui una realitat. L’objectiu és conservar com a patrimoni de ciutat una mostra del conjunt de les cases construïdes l’any 1929 en una obra promoguda pel “Patronato de la habitación”.

En total, hi haurà quatre cases museu ambientades en diferents moments històrics, quatre cases destinades a espais expositius i vuit cases que serviran com a sales de reunions o espais d’aula i treball.

En total, el Pla de Barris destinarà 13,6 milions d’euros a Sant Andreu i 13 al districte de Sant Martí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a maig 13, 2021 | 08:49
    Amb els comuns no podem maig 13, 2021 | 08:49
    Un altre exemple de que la frau kolau, no té paraula

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa