Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau demana a l’AMB rebaixar a la meitat les dietes per assistir a reunions
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ada Colau, ha enviat una carta al vicepresident executiu de l’AMB, Antonio Balmón, en la qual li ha demanat rebaixar l’import de les dietes dels assistents a les reunions de l’organisme. Segons ha avançat eldiario.es, Colau proposa en la missiva que s’estipulin dos preus unitaris de 300 i 150 euros segons la tipologia de reunió per a tots els membres que assisteixin a aquestes comissions.

“No sols es poden mantenir els actuals imports, sinó que s’han de reduir de manera significativa, per raons de responsabilitat i exemplaritat política“, ha sostingut la presidenta de l’AMB. Ha recordat que en el Consell Metropolità de constitució del mandat 2019-2023 es va acordar mantenir provisionalment el règim anterior de dietes als càrrecs electes per assistència als òrgans metropolitans, “amb el compromís d’ajustar-les en el termini de sis mesos”.

Moment oportú

Colau creu que “ara és el moment oportú i inajornable” per a resoldre aquesta qüestió, ja sigui incorporant un article específic per a les bases d’execució del pressupost 2021, o en un dictamen separat que se sotmeti a votació en el mateix Consell Metropolità.

A parer seu, la regularització ha d’anar en un doble sentit: que les dietes siguin homologables i ajustades, i que el seu import es redueixi “de manera significativa” en atenció a l’actual situació de crisi social econòmica i laboral provocada per la pandèmia.

Renúncia a les dietes

Colau va renunciar a les dietes que li corresponen com a presidenta de l’administració, ja que considera que el seu sou com a alcaldessa de Barcelona inclou també les seves tasques a l’AMB.

En un tuit recollit, ha detallat que des que és alcaldessa ha renunciat a 284.600 euros assignats pels seus càrrecs i que ha donat 128.000 euros del seu sou i ha renunciat a 156.600 més que corresponen a dietes de l’AMB. “Perquè necessitem sous dignes per a viure, però no hem entrat en política per a enriquir-nos”, ha sostingut Colau, que ha afegit que tots els polítics haurien de reduir dràsticament les seves dietes perquè veu immoral mantenir-les i més enmig d’una crisi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa