Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau convoca un ple extraordinari però no suspèn tota l’activitat institucional
  • CA

L’alcaldessa Ada Colau ha accedit a convocar un ple extraordinari sobre la sentència de l’1-O i ajornar les comissions municipals d’aquesta setmana, com li havien demanat ERC i JxCat, però no ha suspès per ara l’activitat institucional de tot l’Ajuntament. Reunions internes o externes, rodes de premsa i altres compromisos polítics de moment seguiran en peu a l’agenda del govern bipartit. El ple tindrà lloc dijous i les comissions, que estaven previstes per dimarts i dimecres, passaran a celebrar-se dilluns vinent.

Fonts municipals indiquen al TOT Barcelona que l’ajornament aspira a “garantir un debat polític plural i amb participació de tots els grups, i tenint en compte la rellevància d’alguns dels assumptes que s’han de tractar en les reunions”. Els regidors dels dos grups independentistes molt probablement no hi assistirien o demanarien in situ la suspensió de la sessió, el que obligaria als comuns a alinear-s’hi aprovant la suspensió o bé arriscar l’aprovació d’alguns dels punts en haver de prescindir dels seus vots.

Fonts d’ERC apunten que l’objectiu del ple serà votar una declaració conjunta contra la sentència com a posicionament oficial de l’Ajuntament de Barcelona.

Ciutadans ha emès un comunicat en què rebutja l’ajornament de les comissions: “Cs considera que s’han de respectar i acatar les decisions judicials i recorda que les institucions han de representar al conjunt de la ciutadania i no posar-se en cap cas al servei d’una ideologia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa