Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau condemna “la intolerable agressió” de Putin contra Ucraïna

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Cola, ha condemnat la “intolerable agressió” del govern de Putin contra Ucraïna i ha enviat “tota la solidaritat” a la població ucraïnesa. En un apunt a les xarxes socials, l’alcaldessa ha remarcat que Barcelona “sempre ha aixecat la veu contra la guerra”, i ha avisat que la ciutat “continuarà “defensant la diplomàcia i el dret internacional en el marc de les Nacions Unides per posar fi a un conflicte que pot portar un patiment enorme”.

També des del consistori hi ha hagut altres reaccions a l’anunci de matinada del president de Rússia, Vladimir Putin, d’una “operació militar” a Ucraïna per “desmilitaritzar” i “desnazificar” després que les autoritats de les repúbliques separatistes de Donetsk i Lugansk hagin demanat ajuda per repel·lir les agressions de l’exèrcit ucraïnès. Els enfrontaments entre les forces armades ucraïneses i els milicians, anunciats amb comptagotes els últims dies, feien presagiar una escalada del conflicte i Putin ha donat l’ordre de matinada i en mig d’una reunió d’urgència del Consell de Seguretat de les Nacions Unides.

El portaveu d’ERC a Barcelona, Jordi Coronas, ha analitzat que “la geopolítica i els interessos econòmics com a causa, les raons humanitàries com a excusa. Les guerres són això“, i alerta que el conflicte a Ucraïna “ens queda més a prop i tindrà conseqüències més directes. Mentrestant la Unió Europea segueix sent irrellevant. Un nou fracàs de la diplomàcia”, conclou el republicà.

El primer tinent d’alcalde, el socialista Jaume Collboni, també ha estat taxatiu: “La invasió russa d’Ucraïna és inacceptable. Europa ha d’aprendre de les lliçons del passat. La guerra és la derrota de la intel·ligència. Tota la nostra solidaritat amb el poble ucraïnès en aquests moments difícils”.

També el regidor de Junts per Barcelona Jordi Martí Galbis ha parlat d’una agressió “de gravetat extrema”, i ha jutjat “incomprensible que no s’hagi pogut evitar”. Però, concloum, “ara cal que la comunitat internacional, amb tota contundència, actuï per aturar aquesta guerra”.

La cap de files de Junts a la ciutat, Elsa Artadi, també ha reaccionat i ha anunciat que Junts portarà “una declaració urgent al plenari de demà, que esperem que signin tots els grups, sobre aquesta situació. Entenem que Barcelona no pot romandre callada”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 24, 2022 | 10:24
  Ricard febrer 24, 2022 | 10:24
  Dels castellans no diu el mateix, i fins i tot s'apunta a governar amb ells. Cínica.
 2. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies ! a febrer 24, 2022 | 15:12
  Tripartit no, gràcies ! febrer 24, 2022 | 15:12
  Haaaaaaaaaaaaaaaa ha ha HaaaaaaaaaaaAAA!! La estadista Colau que no deu saber ni on paren Rússia i encara menys Ucraïna intentant pescar algun vot anti-rus
 3. Icona del comentari de: Francesc a febrer 24, 2022 | 15:50
  Francesc febrer 24, 2022 | 15:50
  Condemna "la intolerable agressió de Putin contra Ucraïna" i aplaudeix amb les orelles l'agressió espanyola contra Catalunya

Nou comentari

Comparteix