Colau demana “cap fred” i “intel·ligència política” davant de les sentències de Junqueras i Torra

L'alcaldessa de Barcelona insisteix que la "judicialització" del conflicte català s'ha de revertir i reclama "obrir una nova etapa" amb l'alliberament dels presos polítics

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat “cap fred”, “serenor” i “intel·ligència política” a tots els partits davant l’aval europeu a la immunitat d’Oriol Junqueras i la sentència de 18 mesos d’inhabilitació per al president de la Generalitat, Quim Torra. La líder dels comuns ha insistit, en una breu compareixença davant dels mitjans de comunicació, que la “judicialització” del conflicte català s’ha de revertir per poder “obrir una nova etapa” a partir de la investidura d’un nou govern PSOE-Podemos a l’Estat i l’estabilitat pressupostària a l’Ajuntament i la Generalitat. 

Ha demanat que els líders polítics empresonats per l’1-O siguin alliberats com abans millor i s’abordi el conflicte català des de la política i no des dels tribunals. Segons Colau, la inhabilitació de Quim Torra –si finalment és ferma la sentència– no resol permet “sortir de l’atzucac” sinó que “agreuja” la situació. L’alcaldessa ha defensat que té la sentència sobre Junqueras té “màxima trascendència”: “És molt retllevant que el tribunal europeu hagi estat tan contundent sentenciant que s’han vulnerat els drets d’Oriol Junqueras i els dels seus votants”. “És la confirmació definitiva que la via judicial és un camí sense sortida i que quan abans millor hem de desfer aquest camí”, ha reclamat. 

A l’espera de la compareixença prevista del president català, ha lamentat “un nou episodi de judicialització” i ha advertit que “una cosa és discrepar de les actuacions de Torra” –com és el seu cas, ha dit– “i una altra és portar-ho a la via penal”. “Pretendre inhabilitar un president votat per la ciutadania ja s’ha demostrat que és un error, és un fracàs i porta al bloqueig”, ha resolt. 

Comentaris

  Presoner núm. 41508539 19/12/2019 2:28 pm
  El dubte està en si el comuñisme aprofita els aparells franquistes de l'estat espanyol per a que li facin la feina bruta nacional, o bé si els aparells franquistes de l'estat espanyol aprofiten el comuñisme per a que els ho faci de relacions públiques progre. Bé, en realitat tampoc té cap importància.
  ganxó 19/12/2019 4:09 pm
  Senyora Colau, sembla que comença avui
  capitao lampiao 19/12/2019 4:47 pm
  I tila. Sobretot molta tila.
  La mstra bertola 19/12/2019 7:00 pm
  Que no sap llegir i vol fer escola. Que ensenyi a remenar la cua i gastar galtes, que d'això sí que en té pràctica.
  D'on no n'hi ha no en raja 20/12/2019 12:18 am
  La vaga kolau és molt falsa. El dia que trenquis el pacte amb els fundadors del tripartido del 155, la delegación del psoe a Catalunya i amb vals, aleshores començaràs a poder a parlar dels presos polítics, de moment no ets ningú per fer-ho. Però per tu és més important mantenir la teva poltrona
  Bon Nadal 20/12/2019 9:17 am
  FrauColau està neguitosa... Pobreta ella tan noble que pacta amb el monsieur per fotre els independentistes tan com pugui. Doncs mira guapi a prendre pel sac tu i el teu pablito a qui només us interessa ejpaña.!

Nou comentari