“¡Esta es nuestra policia!”. Aquest ha estat el clam més repetit per les tres-centes persones que s’han concentrat aquesta tarda davant la Prefectura del Cos Nacional de Policia per defensar que l’edifici romangui a la Via Laietana. Envoltats d’un ampli dispositiu policial, els concentrats han respost a la convocatòria de l’organització unionista Catalunya Suma. Una protesta a la que s’hi ha afegit amb força Vox, Ciutadans i el PP. De fet, els seus primeres espases hi han participat de manera notòria. Així s’hi han vist Carlos Carrizosa, de Ciutadans, Josep Bou i Lorena Roldán del PP i Ignacio Garriga de Vox. Una concentració en protesta per les intencions polítics de dedicar l’espai a la Memòria Històrica.

Abans de començar la concentració, un grup de dues-centes persones, amb tot de símbols i banderes espanyoles han baixat des d’Urquinaona fins davant la Prefectura. Una manifestació a la que s’han afegit la majoria de diputats de Vox. “Que se quede!”, ha estat també un dels crits més repetits. De fet, les consignes i els discursos aprofitaven la reivindicació patrimonial de Via Laietana per defensar la presència i la tasca dels cossos i forces de seguretat de l’Estat a Catalunya. El colofó final ha estat un llançament de clavells vermells i grocs -simulant la bandera d’Espanya- a la façana i al cos de guàrdia que protegia la Prefectura.

La protesta ha transcorregut amb certa tranquil·litat, llevat d’alguns microincidents, que no han arribat a res. Un primer, un jove que en passar els ha etzibat “Feixistes!”. Un dels manifestants l’ha perseguit. Ràpidament dos agents de la Guàrdia Urbana i un d’informació dels Mossos de paisà, l’han apartat i se l’han endut. Tot i que el jove rondinava, no l’han deixat passar més per Via Laietana.

El noi apartat per la policia després de cridar Feixistes als concentrats davant la Via Laietana/QS

Un segon incident, ha estat quan un manifestant ha emès tot d’esgarips contra la policia per deixar el carril del bus de pujada lliure. L’home, d’edat avançada però en forma, ha començat a escridassar de males maneres als agents amb consignes com “aneu a la Meridiana”. Una velada referència a la protesta irreductible que se celebra habitualment al passeig Fabra i Puig amb Meridiana. La Guàrdia Urbana ni s’ha molestat a identificar l’home tot i que els vianants que passaven li recriminaven la condescendència policial amb el seu comportament. Fins i tot, algun dels testimonis comentava que els mateixos crits proferits per un concentrat a la Meridiana li hauria costat una sanció.

Un cop acabada la concentració, el tercer punt de fricció s’ha registrat a la cruïlla entre Via Laietana i el carrer Junqueras. Allà quatre mossos de la unitat motoritzada han arrambat tres vianants per identificar-los sense que s’hagués produit cap aldarull previ. Segons els tres identificats -dues dones i un home- la policia ha justificat la seva actuació amb un “no havien d’estar aquí”. Una de les dones s’ha identificat. Els altres dos -un home i una dona- són coneguts independentistes del moviment civil, s’han negat a identificar-se i ha començat el mambo. Entre l’estira i arronsa de la policia que intentava justificar la identificació i els dos ciutadans que en volien saber els motius, ha passat la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, que es dirigia cap al seu domicili. Als crits “d’Eulàlia”, la diputada s’ha quedat en senyal de solidaritat amb els identificats.

El Tot ha estat testimoni dels fets, fins que un agent dels Mossos, l’ha obligat a desplaçar-se perquè “entorpia una operació policial”. El contingent de policies ha augmentat fins a sis i ha arribat el cap, un home alt i molsut, amb ràdio a la mà i una vistosa bossa de mà a la cuixa. Aprofitant la seva envergadura s’ha dirigit separadament a la dona, l’ha apartada i l’ha obligat de identificar-se amb un to de veu taxatiu i prominent. La dona, al final, s’ha donat per vençuda. Mentrestant, manifestants de Vox, amb samarretes i banderes saludaven als Mossos felicitant-los per la seva feina. Agraïments que els agents responien amb somriures i aixecant el dit gros de la mà.

El moment de la identificació dels Mossos a dos independentistes a Via Laietana/QS

Comentaris

  Robert Maig 27, 2021 | 22:45
  Fora aquesta xusma descerebrada de Catalunya.No volem assassins al nostre país.Marxeu al vostre país a hostiar als vostres fills i avis miserables. Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants españols inadaptats. Visca Catalunya lliure.
  Veterà antifranquista. Maig 28, 2021 | 07:58
  Quan durant l'anomenada transició (?) alertava de que el feixisme pervivia, de que no era possible que s'haguessin tornat tos bon minyons de cop, me'n vaig haver de sentir de tots colors. Hem tingut proves a bastament de que no, no s'havien tornat bon minyons. I aquesta n'és una altra.
  Doctor Strangelove Maig 28, 2021 | 08:32
  Els mossos són la nostra policia, bé per la seva actuació contra tots aquests provocadors intolerants que insulten tot aquell que no pensa com ells, i a més a més, tenen la santa barra de dir-los feixistes, quan són ells els del pensament únic. En fi, tenim una societat malalta on s'ha de posar ordre des de fora! Doc.
  21
  72
  Respon
   S’ha de posar ordre desde fora? Maig 28, 2021 | 09:02
   Vols dir desde Ecspanya? Doncs mentre arriben, Doc, em pots menjar els collons! Tros de ruc!
   Vladimir P. Maig 28, 2021 | 09:03
   Parlant de malalties, ves al metge, pero a urgències. Doc. es nom de gos.
  Espanya és merda Maig 28, 2021 | 08:40
  No és cap clam, són quatre matats que deuen estar allí enviats per Ciudadanos, Vox, Caixabank o la fiscalia a canvi de 40 ó 50 euros. Potser no són ni de Catalunya, potser venen de Saragossa o de Múrcia. En qualsevol cas, si tant els agrada la prefectura, que els tanquin allí i que els apliquin el "tractament" que els grisos aplicaven als anys seixanta i setanta.
  Gossos d'esquadra Maig 28, 2021 | 08:44
  Molt ben explicada l'actuació dels mossos. Està clar que no són la nostra policia, només són uns sipais que pel que fan ja podrien portar la rojigualda al braç. Si aconseguim ser independents TOTS han de ser expulsats.
  Anònim Maig 28, 2021 | 08:47
  Com dius? Aixecaven el polse els policies, tot donant a entendre simpatia cap als manifestants espanyolistes? És greu i malhauradament normal a la vegada.
  Ciutadà Maig 28, 2021 | 08:48
  Com dius? Aixecaven el polse els policies, tot donant a entendre simpatia cap als manifestants espanyolistes? És greu i malhauradament normal a la vegada.
  GAVANENC Maig 28, 2021 | 09:28
  S'han reunit tota la merda feixista en un mateix lloc......
  RAMON A Maig 28, 2021 | 11:38
  Els recollits de fora tenen por de que els seus sicaris tinguin de marchar
  Valeri Maig 28, 2021 | 12:11
  Clam unionista que no arriba a quatre gats.

Nou comentari