Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ciutadans veu “antisemita” trencar els llaços simbòlics Barcelona-Tel Aviv

La polèmica per l’agermanament simbòlic entre Barcelona i Tel Aviv encara cueja. Si fa tot just deu dies la Comunitat Palestina de Catalunya anunciava l’assoliment de les 3.750 signatures necessàries per instar l’Ajuntament de Barcelona a debatre’n el trencament, ara és el grup municipal de Ciutadans el qui ha volgut intervenir-hi.

La regidora Julia Barea ha registrat una proposició al plenari del Consell Municipal assegurant que trencar l’agermanament entre la capital catalana i Tel Aviv suposa “un menyspreu absolut cap als seus ciutadans que no podem permetre”.

Ho troben un sinònim de racisme

Segons Barea, acabar amb aquest pacte simbòlic entre ambdues ciutats representa “una manera més de fomentar l’antisemitisme a la societat barcelonina; un antisemitisme que també és una forma evident de racisme contra un país que està sent atacat per determinats partits”.

Per aquesta raó, des de Ciutadans avisen que sempre condemnaran qualsevol moviment “que insti a boicotejar Israel” i aposten per mantenir la vigència de l’acord d’agermanament, vigent d’ençà 1998 si bé no representa cap obligació ni mesura per ambdues ciutats.

D’altra banda, agafen com a referència la Declaració d’Estocolm de 2000, que qualifiquen com “el millor instrument per combatre l’antisemitisme actual ja que condemna, entre altres, les manifestacions d’odi cap a l’Estat d’Israel justificades únicament per ser percebut com a comunitat jueva”.

“Anar contra la pau”

Cal recordar que el passat dimarts dia 17 Barcelona va acollir una manifestació a favor de liquidar l’agermanament. Toni Florido, president de l’Associació Catalana d’Amics d’Israel (ACAI), considerava en declaracions al TOT que la proposta de trencar els llaços simbòlics entre Barcelona i Israel és una iniciativa “inaudita” en l’àmbit europeu, sobretot atenent la finalitat del pacte. “L’agermanament vol crear un espai de diàleg i entesa i si hi renunciem es genera confrontació i desacord”.

Florido recordava que al propi lloc web de l’Ajuntament on es detallen les característiques del pacte s’especifica que la capital catalana “ha de ser un espai de trobada, per tant els impulsors d’aquesta iniciativa van contra la pau”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 22, 2023 | 17:43
    Ricard gener 22, 2023 | 17:43
    Franco, Pinochet, Vídela o Putin dirien el mateix que ciudad-anus: si crítiques el ser règim polític és que ets anti -espanyol, -xilè, -argentí o -rus respectivament. Ciudad-anus és un partit de persones fora d'època, amb profundes arrels totalitàries. Jo en canvi crec que Barcelona té dret a escollir els seus agermanaments, sense ser titllada frívolament d'antisemita. Dit això jo sóc totalment contrari a suspendre l'agermanament vigent entre ambdues ciutats.
  2. Icona del comentari de: Ricard a gener 22, 2023 | 17:44
    Ricard gener 22, 2023 | 17:44
    Ciudad-anus veu racistes arreu, tret de al mirall. Deu ser un problema oftalmològic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa