Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ciutadans augura un pacte Maragall-Colau i diu que l’alcaldessa és “nacionalista”
  • CA

El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, s’ha mostrat convençut aquest dilluns que ERC i BComú arribaran a un acord per governar Barcelona, i per això ha rebutjat la polèmica sobre quin seria el vot dels tres regidors de Cs que formen part del grup municipal encapçalat per Manuel Valls si hi hagués un pacte alternatiu.

 

“Obrir una polèmica” sobre la possibilitat que es divideixi el vot en el grup de BCN Canvi-Cs “quan el que tindrem davant és un acord entre separatistes i populistes separatistes crec que no té cap sentit”, ha declarat en roda de premsa a la seu de Cs en referir-se al candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, i a la de BComú, Ada Colau.

La setmana passada, Valls va oferir sense contrapartides els vots del seu grup, BCN Canvi-Cs, a BComú i al PSC per evitar que un independentista com Maragall estigui al capdavant del Govern municipal. Encara que parlava en nom dels sis regidors del grup –inclosos els tres de Cs, no independents–, la direcció del partit taronja va dir tan de seguida que no donaria suport a Colau com a alcaldessa i es va obrir únicament a donar suport, “amb condicions”, al socialista Jaume Collboni.

Colau és “populista i nacioalista”

Villegas ha afirmat que, encara que no pertanyi a un partit independentista, Colau “és populista i nacionalista alhora”. Segons ha indicat, l’alcaldessa va permetre que es col·loqués un llaç groc pels líders independentistes presos a la façana de l’Ajuntament i va votar en la consulta independentista del 2014 a Catalunya i també en el referèndum del 2017.

A més, el secretari general de Cs considera que Podem –que forma part de la marca BComú– “sempre que ha pogut ha estat la crossa i el col·laborador necessari del separatisme a Catalunya”.

Segons ell, el cas de Barcelona no figurava en l’ordre del dia de la reunió que l’Executiva de Ciutadans ha mantingut aquest dilluns, en la qual han establert els criteris per negociar acords de govern en els diferents municipis i comunitats autònomes.

No obstant això, dos destacats membres del Comitè Executiu s’han pronunciat aquest diumenge via Twitter sobre aquesta qüestió, i han deixat clar el seu desacord. L’eurodiputat electe i responsable d’Economia i Ocupació de Cs, Luis Garicano, es va alinear amb Valls en advocar per donar suport a Colau perquè Maragall no sigui alcalde, mentre que Juan Carlos Girauta, exportaveu al Congrés, va rebutjar de ple aquesta opció.

Segons Villegas, la posició de l’Executiva és que “cal evitar que nacionalistes i populistes arribin al Govern de Barcelona i cal intentar-ho per tots els mitjans”, ha afegit, i ha assegurat que no hi ha “cap modificació” en la postura adoptada la setmana passada.

La formació taronja continua apostant per posar els sis regidors de BCN Canvi-Cs “al servei del candidat del PSC” per sumar catorze edils entre els dos i “iniciar una negociació amb més regidors” que els que tenen Colau (deu) o Maragall (deu). “No és el nostre candidat i tenim molta distància amb ells, però Collboni és el mal menor davant dels populistes i els separatistes”, ha explicat.

Més notícies
L'eurodiputat de Cs Jordi Cañas. | ACN
Jordi Cañas, en desacord amb la proposta de Valls de votar Colau a canvi de res
Notícia: Jordi Cañas, en desacord amb la proposta de Valls de votar Colau a canvi de res
Comparteix
L’eurodiputat de Cs assegura que almenys s’hauria d’exigir un canvi en les polítiques de seguretat de l’alcaldessa
Girauta critica Valls i diu que triar entre Colau i Maragall és “forca o guillotina”
Notícia: Girauta critica Valls i diu que triar entre Colau i Maragall és “forca o guillotina”
Comparteix
El dirigent de C's creu que l'actual alcadessa en funcions no és el "mal menor" sinó que ho seria Collboni

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rocacorba a juny 03, 2019 | 20:32
    Rocacorba juny 03, 2019 | 20:32
    Per començar, el nom compost, es clàssic dels castellans/ ñols. Hi del cognom, no cal ni parlarn,e, ñol. ñol. Valtros son nacionalistes ñols, i tant independentistes com els CATALANS. Valtros de paña, naltros de CATALUNYA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa