Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els manifestants del Tsunami tallen la Diagonal durant més d’una hora
  • CA

Unes 5.000 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, s’han concentren en els quatre punts al voltant el Camp Nou on havia convocat Tsunami Democràtic aquest dimecres a la tarda, amb motiu del clàssic entre el Barça i el Reial Madrid.

Un dels punts on hi ha hagut més participants ha sigut davant de l’hotel Sofia, lloc de concentració dels jugadors del Barça i del Reial Madrid. Un fort dispositiu dels Mossos custodiava el perímetre de l’hotel per evitar que els manifestants s’hi acostin, però cap a les cinc de la tarda els manifestants han anat més enllà de la concentració inicial i han tallat la Diagonal a l’altura de l’avinguda Joan XXIII i han obligat la Guàrdia Urbana a fer desviaments. El trànsit s’ha col·lapsat a la zona. 

 

La Guàrdia Urbana ha aconseguit reconduir bona part del trànsit, però desenes de cotxes han quedat atrapats al lateral i intenten sortint fent marxa enrere i entrant al carril del Tram. Cap a tres quarts de set del vespre la policia municipal ha anunciat que el trànsit ja s’havia normalitzat. De fet, molts dels concentrats anaven també a veure el partit i han marxat cap a l’esadi. 

Cotxes atrapats al tall de la Diagonal el dia del clàssic passen per sobre del carril del TRAM per poder marxar de la zona / XFC

Els jugadors del Reial Madrid i del Barça, per tant, han sigut dels primers espectadors de la protesta impulsada per Tsunami Democràtic aprofitant el dia que es juga el clàssic al Camp Nou, ajornat des de l’octubre, poc després que esclatessin les protestes per la sentència del Procés.

Manifestants convocats per Tsunami Democràtic per al clàssic, a prop del Camp Nou, a Arístides Mallol amb Travessera de les Corts / Jordi Borràs

Manifestants convocats per Tsunami Democràtic per al clàssic, a prop del Camp Nou, a Arístides Mallol amb Travessera de les Corts / Jordi Borràs

Els concenctrats exhibeixen petites pancartes amb el lema “Spain, sit and talk”. El Tsunami n’ha repartit 100.000 unitats. També s’estan repartint caretes de Messi, sense explicacions: només es diu a qui les vola agafar que en un moment donat, durant el partit, se les hauran de posar.

Caretes de Messi que s’estan repartint entre els aficionats per acompanyar l’acció de Tsunami Democràtic dins del camp durant el clàssic / Q.S.

Molts dels manifestants que esperen a Arístides Mailloll enraonen en grup i especulen sobre què passarà dins el camp. Dels que abonen la tesi d’invasió del camp al d’un senyor que assegura “que ha vist molta gent amb guants blaus de quiròfan per inflar-los i tirar-los a la gespa”.

Els quatre homes que denuncien que han sigut identificats i amenaçats pels Mossos a prop del Camp Nou quan anaven amb pancartes amb el lema 'Spain, sit and talk' / Q.S.

Els quatre homes que denuncien que han sigut identificats i amenaçats pels Mossos a prop del Camp Nou quan anaven amb pancartes amb el lema ‘Spain, sit and talk’ / Q.S.

Mentrestant, comencen a queixar-se de l’actitud dels Mossos. Quatre homes de Tarragona han explicat al TOT Barcelona que la Brimo els ha identificat quan soritien de dinar. Portaven els cartells amb el lema ‘Spain sit And talk’. Els han tingut 25 minuts i els han filmat. Segons relaten, un agent dels antiavalots els ha advertit: “Nosaltres sempre guanyem”. Els han deixat anar després d’avisar-los: “ La llei us la menjareu i us l’empassareu”.

Els turistes, més despitats que mai

Tot plegat està generant molta confusió entre els aficionats, sobre tot entre els estrangers, sobre com i quan es podrà accedir al camp. N’hi ha molts que ni sabien que hi havia una protesta organitzada i pregunten si tot l’enrenou es per la presència dels jugadors a l’hotel Sofia. La majoria intenten parlar amb algun agent dels Mossos per demanar indicacions, però ningú els sap donar una indicació clara sobre què han de fer.

Part del dispositiu dels Mossos al voltant del Camp Nou per controlar el clàssic del Tsunami / Jordi Play

Part del dispositiu dels Mossos al voltant del Camp Nou per controlar el clàssic del Tsunami / Jordi Play

La revenda, tan descarada com sempre

I enmig del fortíssim dispositiu de seguretat, la revenda funciona com en qualsevol altre partit. Amb total indiferència per la protesta de Tsunami, el pillatge fa la seva rutina i fa caixa al costat del Camp Nou. “Tickets, tickets”, crida una parella entre els accessos 14 i 15, en anglès. Dos turistes coreans s’aturen, s’hi interessen i negocien. “Quant estaríeu disposats a pagar per dos seients al gol nord?”, demana l’encarregat de la venda il·legal. “400 euros” és el preu que, més tard, expliquen els turistes que han acabat oferint. Asseguren que han vist entrades més cares a Internet. Ho veuen com una bona opció Així i tot, desconfien de la veracitat dels tiquets. Per si de cas, el venedor i els compradors s’apropen a parlar amb els treballadors dels accessos del Camp Nou i intenten confirmar-ne l’autenticitat de les entrades. La resposta és que ells no ho saben i, atabalats, es limiten a dir: “heu de venir a les sis trenta, que és quan obrirem les portes”. Els turistes, a contracor, compren els passis.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: anonima a desembre 18, 2019 | 17:46
    anonima desembre 18, 2019 | 17:46
    Visca el tsunami!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa