Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els CDR tornen a bloquejar els accessos a Barcelona
  • CA

Segona nit que els CDR bloquegen els accessos a Barcelona. La Guàrdia Urbana ha informat d’afectacions al trànsit a Diagonal a l’altura de Maria Cristina i a diversos punts de la Gran Via i la Meridiana. Aquest dimarts, centenars de persones ja es van coordinar per tallar les principals vies d’accés a la ciutat –Diagonal, Gran Via, Meridiana i ronda del Mig– en protesta per la sentència del judici de l’1-O. A quarts d’onze ja s’havien reobert totes les vies.

Tal com havien anunciat els CDR del Barcelonès, a partir de les 19.30h han començat a arribar els manifestants als diversos punts de trobada per tornar a bloquejar les principals artèries de la ciutat. En el cas de la Meridiana, s’ha repetit el tall a l’altura de Fabra i Puig que un grup de veïns fa per 31a nit –no han faltat cap dia des de la sentència–, i n’hi ha hagut un segon tall a Glòries. La Gran Via també s’ha tallat per dos punts: a l’encreuament amb el carrer Padilla i a la plaça Universitat, en aquest últim cas per part de membres de l’acampada juvenil.

Cap a les 20.00 la Guàrdia Urbana ha començat a desviar el trànsit per evitar incidents. El tall de la Diagonal ha durat poca estona perquè els antiavalots dels Mossos d’Esquadra han dispersat ràpidament els concentrats, que s’han dirigit cap a la ronda del Mig en una improvisada manifestació pels carrers del barri de les Corts. Durant més d’una hora han tombat contenidors i han tallat diverses vies clau com la Gran Via de Carles III o la Travessera de les Corts. 

Dotacions de la Policia Nacional i dels Mossos han seguit de prop el moviment d’aquest grup. Quan un grup de furgonetes de la policia espanyola s’ha concentrat en el mateix tram de l’avinguda Madrid, els veïns des dels balcons els han dedicat una ensordidora cassolada i crits de “Llibertat”.

El Servei Català de Trànsit ha informat que s’han hagut de fer desviaments obligatoris de la B-23 cap a les rondes per tal d’evitar els bloquejos. En paral·lel els CDR han dut a terme altres accions de protesta a diversos punts del territori català, com per exemple a Osona, on han tallat la C-17 i la C-25 al seu pas per Gurb.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Victor a novembre 13, 2019 | 22:10
    Victor novembre 13, 2019 | 22:10
    Aquestes accions s'han de dosificar si volen ser efectives i no acabar provocant més rebuig que adesions. Ara ja comencen a ser massa pesats. Cal reservar-se per quan calgui fer una acció important.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa