Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La policia pren l’estació de Sants i ofega la protesta dels CDR
  • CA

Centenars de persones s’han concentrat aquest dissabte al matí a l’estació de Sants convocades pels CDR. Una part dels manifestants han aconseguit entrar-hi, tot i que la policia ha pres el vestíbul i sobretot els accessos a l’AVE des del primer moment. La resta s’han concentrat a les portes de l’estació.

Cap a dos quarts d’una del migdia, els Mossos d’Esquadra havien aconseguit fer sortir de dos en dos els manifestants que eren a dins, que han estat prèviament encapsulats perquè la policia volia regular-ne la sortida i gravar-los amb una càmera de vídeo.

Un cop completada aquesta operació, centenars de manifestants s’han cocentrat a l’exterior i s’hi han quedat, sota l’atenta mirada dels antiavalots de la Policia Nacional.

La policia, preparada des del primer moment

Diverses unitats de la brigada mòbil dels Mossos així com de les unitats intervenció policial de la Policia Nacional espanyola han preparat des del matí un operatiu per evitar l’entrada i l’ocupació de les vies, tal com havia amenaçat l’acció batejada com a “bloqueig total”. Encara que s’havia anunciat que es faria en nou estacions de la ciutat, la convocatòria real ha sigut a Sants, i la policia estava preparada.

A l’exterior hi ha hagut un enfrontament i entre policia i manifestants i s’ha crispat l’ambient perquè hi ha hagut una petita càrrega i una dona gran que ha rebut cops ha quedat a terra i ha hagut de ser atesa pels Sanitaris per la República.

 

Mentre els sanitaris s’enduien la dona que havia rebut els cops, els manifestants han escridassat els Mossos d’Esquadra amb crits de “vergonya, vergonya!”

Cant d”Els segadors’ 

Abans d’aquest desenllaç, els manifestants havien protagonitzat algunes protestes dins de l’estació. Per exeple, han cantat ‘Els segadors’ davant de la policia. Mentrestant, exhibien uns petits cartellets que deien: “Disculpa que t’aturi. Tenim ostatges”, com a explicaciaó per les molèsties que poguessin causar als usuris de l’estació.

Un altre grup de manifestants s’han assegut a terra i ha cridat “som gent de pau”.

A l’exterior també hi havia manifestants, que han escridassat la Policia Nacional quan una unitat dels antiavalots entrava a l’estació. “Fora les forces d’ocupació”, cridaven.

Un manifestant s’ha adreçat a la línia d’agents de la policia espanyola i ha començat a cantar, ben entonat i tot, el clàssic ‘Vuelve a casa, vuelve por Navidad’, de l’anunci d’uns torrons. Un cant irònic després de saber-de que els agents espanyols destinats a aturar les protestes per la sentencia del procés s’hauran de quedar fins passats festes a Catalunya.

Tall de circulació com a traca final

Després d’una estona davant de l’estació, una part dels manifestants s’han desplaçat i han tallat el carrer Viriat, a tocar de la plaça dels Països Catalans i, després, el carrer Tarragona amb avinguda Roma.

Els manifestants de l'estació de Sants, tallen el trànsit al costat del recinte / XFC

Els manifestants de l’estació de Sants, tallen el trànsit al costat del recinte / XFC 

 

Més notícies
Mossos tancant l'estació de Sants per impedir que l'ocupés Pícnic per la República, fa unes setmanes / D.C.
Els CDR criden al “bloqueig total” de 9 estacions de tren aquest dissabte a Barcelona
Notícia: Els CDR criden al “bloqueig total” de 9 estacions de tren aquest dissabte a Barcelona
Comparteix
Els comitès demanen als manifestants que portin "roba còmoda" i aigua i menjar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa