Tornen les barricades i les càrregues al centre de Barcelona

Almenys 15 persones han estat detingudes pels aldarulls

La commemoració de l’1 d’octubre ha acabat amb protestes al centre de Barcelona. Al voltant de plaça Catalunya, especialment, els manifestants han mogut contenidors, hi han calat foc i han fet llançaments de brossa contra les furgonetes de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra que els perseguien. Els agents han baixat dels vehicles i han dispersat la multitud amb càrregues policials amb cops de porra inclosos.

De moment, es té constància de 15 detinguts per haver participat en els aldarulls, confirmen fonts policials. Alguns d’ells ho són per haver llançat objectes contundents contra la línia policial, i d’altres per haver causat desordres públics, informen els Mossos.

Quan la pressió policial asfixiava una zona, els manifestants s’han mogut a d’altres. Així, han començat a aparèixer també més contenidors cremats a la zona de Balmes amb Gran Via de les Corts.

Manifestants mouen contenidors davant dels antiavalots dels Mossos / Jordi Borràs
Manifestants mouen contenidors davant dels antiavalots dels Mossos / Jordi Borràs

Després de jugar al gat i la rata per diverses vies, els Mossos han tingut dificultats a l’hora de fer passa els seus vehicles a les zones on hi havia tanques contra la circulació, com és el carrer Pelai. Les furgonetes s’han enganxat i els manifestants n’han fet befa. Poc temps després, quan dos antiavalots han avançat per perseguir alguns dels joves que protestaven, els han tornat la burla: “Mira como corren”, ha dit un dels agents.

Els fets s’han precipitat després d’una acció solemne a la plaça Sant Jaume convocada pels CDR.

Nou comentari