Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canadell nega “cap simpatia” per Trump i denuncia una campanya per desprestigiar-lo
  • CA

El president de la Cambra de Comerç i número 3 de JxCat a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, Joan Canadell, ha negat tenir “cap simpatia” pel president dels EUA, Donald Trump, i ha acusat els seus rivals polítics i a part de la premsa d’utilitzar una piulada seva –ja esborrada– descontextualitzada per atacar-lo personalment.

“Periodistes i polítics ha recuperat una piulada del 2016 quan Trump no era president que vaig fer arran d’un discurs seu que parlava de recuperar el lideratge econòmic dels EUA que havia perdut en favor de la Xina”, ha denunciat Canadell. “El que ha fet durant el seu mandat és clarament contrari als que valors que defenso d’igualtat social i economia liberal”.

Crítiques a Trump

El número 3 de JxCat considera “impresentable i clarament reprovable el que ha fet en Trump de no respectar els resultats de les eleccions” i ha acusat l’Estat espanyol de fer el mateix que el president estatunidenc a Catalunya. “No han respectat els resultats a les urnes i han perseguit judicialment els nostres líders polítics”.

Canadell ha reconegut que no sap si Joe Biden “serà un bon president”, però ha recordat que ha lloat moltes vegades a la seva vicepresidenta, Kamala Harris, perquè està convençut “del que poden aportar els lideratges femenins com està passant a molts dels països més avançats”. També ha assegurat que “la Laura Borràs en serà un altre exemple“.

Atac de Collboni

Aquest divendres el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va atacar Canadell per la piulada en qüestió. “Tenint en compte que el concepte de ‘progressisme’ que té JxCat inclou ser un admirador de Donald Trump, és normal que no trobin a Pedro Sánchez més progressista que el PP”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa