Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Budó ataca Colau per la falta d’un moratòria estatal als impostos endarrerits

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó (JxCat), ha atacat el govern d’Ada Colau (BComú) i Jaume Collboni (PSC), per la negativa de la Moncloa –on governen PSOE i Podemos– a una nova moratòria al pagament d’impostos endarrerits. Petites empreses i autònoms han de fer front ara a quotes pendents de 2020 malgrat la paràl·lisi econòmica.

Budó ha criticat l’Ajuntament de Barcelona pel fet que no parla, segons ha dit, de la “deixadesa” del govern espanyol. “El govern de Barcelona està governant a l’estat espanyol. Avui s’acaba el termini per pagar el primer tram d’impostos i no hi ha cap moratòria de pagament ni suspensió per als negocis que han vist afectada la seva activitat”, ha lamentat per després afegir que li agradaria que l’Ajuntament de Barcelona demanés al govern de l’Estat que s’aturi aquesta situació.

Flexibilitat pel pont

També ha obert la porta a aplicar des de l’inici del pont del desembre, és a dir a partir del dia 5, les mesures del segon tram. Així ho ha dit en una entrevista a Ràdio 4 i La 2. Això implicaria que si les dades epidemiològiques acompanyen, durant tot el pont es podria sortir del municipi i permetre la mobilitat dins de la comarca on es viu. “Podem ajustar. És important parlar amb els sectors i veure si és millor aplicar el segon tram de mesures a partir del 5 per agafar tot el pont o el dia 7, veurem”, ha afegit.

Segons el pla presentat pel Govern, si les dades epidemiològiques ho permeten s’aplicarien les mesures del segon tram a partir de dilluns 7 de desembre, enmig del pont. Davant d’aquesta situació, Budó ha mostrat la disposició de l’executiu d’ajustar el calendari parlant amb els sectors. En aquest segon tram està previst també ampliar al 50% l’aforament a l’interior de bars i restaurants.

Tests a les farmàcies

D’altra banda, ha considerat que les farmàcies estan “perfectament preparades” per fer testos ja que els farmacèutics són personal sanitari, tot i que s’ha de veure “de quina manera i quin tipus de testos”. En aquest sentit, ha apuntat que si una persona té símptomes de Covid-19 probablement haurà d’anar a un centre de salut i que a les farmàcies hi haurà d’anat potser “un altre tipus de públic”. Budó ha dit que aquesta qüestió s’està parlant amb els sectors afectats i ha conclòs que les farmàcies serien “una bona solució tenint en compte que a gairebé cada poble n’hi ha una”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa