Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bronca al Parlament pel sobrecost de la L9
  • CA

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha replicat al diputat de Cs Nacho Martín Blanco que si creu que hi ha “irregularitats i corrupteles” en la construcció de la Línia 9 del metro ha d’anar a la Fiscalia. En el marc de la sessió de control al ple del Parlament, el diputat del partit liberal ha demanat al conseller que demani disculpes per “l’autèntic desastre” de la Línia 9. “Ha tingut un munt d’irregularitats i corrupteles relacionades segurament amb el 3% del seu partit“, ha afegit.

El conseller Calvet ha defensat que el sobrecost de la infraestructura es deu al fet que es va incrementar la dimensió del projecte i ha posat d’exemple que hi hagut canvis de traçat i increments d’estacions. El conseller ha assegurat que es tirarà endavant amb un projecte “clau” que es va modificar el 2011. I d’aquí, ha afegit, que hi hagi hagut sobrecostos. “Tots els diners han anat a la Línia 9”, ha volgut insistir després de les acusacions de Nacho Martín Blanco.

El diputat de Cs ha fet referència al recent informe de la Sindicatura de Comptes que ha detectat un sobrecost de prop de 5.000 MEUR en la construcció de l’L9 entre 2002 i 2016.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa