Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Brindis al sol per la rehabilitació de L’Hivernacle i el parc de la Ciutadella

L’Hivernacle de la Ciutadella haurà d’esperar al proper mandat, com a mínim, per a la rehabilitació que exigeix la seva progressiva degradació. La comissió d’Urbanisme ha aprovat per unanimitat una moció del PDECat per “reemprendre de forma urgent els treballs”. No obstant, com ha reconegut la tinenta d’alcaldia Janet Sanz, les obres no tenen calendari ni projecte aprovat. A dos mesos de les eleccions, la votació s’ha convertit en poc més que un brindis al sol per exhibir consens polític, perquè tots els grups municipals són conscients que no hi ha temps material per a desencallar la intervenció abans del 26 de maig. Fins i tot el govern municipal hi ha votat a favor, sense comprometre’s a cap data concreta ni avançar detalls de futur.

“Estem acabant de redactar un projecte de restauració per poder-lo executar el mandat vinent, però és poc creïble dir que el tindrem en un mes i mig i l’Hivernacle es rehabilitarà de forma immediata”, ha afirmat Sanz. La tinenta ha indignat a la regidora Francina Vila (PDECat), en acusar al partit de “fer volar coloms” amb la moció. Sanz ha replicat que s’està discutint el futur Pla Director del parc de la Ciutadella en un espai participat, com ella mateixa havia reclamat el passat mandat al seu predecessor, el convergent Antoni Vives. En aquest espai, ha afegit, “s’estan acabant de concretar les linies estratègiques” del pla.

[r:1]

El pavelló centenari fa 14 anys que està en desús i pateix vandalisme recurrent i un ús recurrent com a dormitori de persones sense llar. El 2016 va fer fallida de l’empresa que l’havia de rehabilitar per encàrrec de l’Ajuntament i la intervenció ha quedat varada en la burocràcia municipal. El consistori fa tres anys que redacta un nou projecte per l’obra, perquè s’hi han trobat patologies estructurals que obliguen a una actuació més profunda del previst inicialment. Tampoc ajuda que el seu destí estigui lligat a la revitalització del parc de la Ciutadella, hipotecada per dues autèntiques ‘patates calentes’: el futur del zoològic i l’ampliació cap al mar salvant la platja de vies de l’estació de França.

Més notícies

La degradació de l’Hivernacle aireja la decadència de la Ciutadella

Notícia: La degradació de l’Hivernacle aireja la decadència de la Ciutadella
Comparteix
L'Ajuntament porta tres anys redactant el projecte de rehabilitació del pavelló centenari | El retard del Pla Director d'ampliació del parc empeny el revulsiu al proper mandat
Notícia: La degradació de l’Hivernacle aireja la decadència de la Ciutadella - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa