Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bou defensa que Catalunya es va “equivocar” en la guerra del 1714
  • CA

El líder del Partit Popular (PP) a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, defensa que Catalunya es va equivocar durant la Guerra de Successió que va portar a la caiguda de Barcelona l’any 1714. Ho ha expressat en la tradicional ofrena floral a Rafael Casanova, de qui també ha volgut comentar la història de la seva figura. En declaracions als mitjans recollides per l’Agència Catalana de Notícies, Bou ha subratllat que qui va ser conseller en cap de Barcelona “va lluitar per un rei i per Espanya” i que ni tan sols se’l pot considerar “catalanista” ni molt menys “separatista”. De fet, el regidor del PP ha insistit que la seva presència a l’acte de la Diada no tenia res a veure amb la commemoració històrica de la derrota catalana, sinó que el gest buscava homenatjar a Casanova.

En la mateixa línia, Bou, qui en el passat va militar a la formació d’ultradreta Fuerza Nueva, ha seguit repassant el període històric de fa 300 anys per remarcar diferències amb el relat que atribueix a l’independentisme. El regidor ha etzibat: “Ja n’hi ha prou d’enredar la gent”. Tot seguit, ha valorat aquell conflicte com “una guerra dinàstica a la que ens vam veure embolicats, i ens vam equivocar”. En el mateix sentit, ha lamentat que l’única cosa destacable d’aquesta efemèride és que els catalans estaven “al bàndol perdedor”. També ha refermat que no es va tractar de cap guerra entre Catalunya i Espanya i que Rafael Casanova lluitava pel regne espanyol.

A la mateixa ofrena floral també han participat altres figures municipals com l’alcaldessa, Ada Colau, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, o el líder de l’oposició, Ernest Maragall, d’Esquerra Republicana. En aquest context, tant Bou com Colau han fet unes declaracions reclamant consens al voltant de la relació actual entre l’indepentisme i el govern de l’Estat. Mentre que l’alcaldessa ha recordat el paper dels indults, els ha considerat un “punt d’inflexió” i ha reclamat una etapa de “diàleg”, el regidor del PP s’ha limitat a defensar “l’entesa” i “anar de la mà” sempre que sigui dins del marc constitucional.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pepet a setembre 11, 2021 | 17:28
    Pepet setembre 11, 2021 | 17:28
    Quin fastigós i repel·lent forner de merda.
  2. Icona del comentari de: mala peça a setembre 13, 2021 | 09:00
    mala peça setembre 13, 2021 | 09:00
    au va jose jose buey y villano, que ni el pa et surt bo. Això si el millor que t'ha passat és que el pablo tarado el fraCasado t'ha comprat la moto

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa